Robert Kranjec se privaja na življenje brez smuči

V svoji, skoraj 30-letni karieri je bil ob koncu avgusta vedno na kaki poletni skakalni turneji. Letos je vse drugače.

Objavljeno
22. avgust 2019 07.00
Posodobljeno
23. avgust 2019 13.32
Pika se prvega razreda na začetku ni preveč veselila, vendar se je z nakupom šolskih potrebščin in torbe njeno mnenje precej spremenilo.
Polet
Polet
Prvošolčki so že v nizkem štartu za prvi korak v šolo in med njimi je tudi ljubka Pika, hčerka priljubljenega smučarskega skakalca Roberta Kranjca.

Robi ne pomni, kdaj je bil ob koncu avgusta doma. Vedno je bil nekje na kaki poletni skakalni turneji, vedno na smučeh, vedno od doma. Odkar je letos spomladi smuči postavil v kot, ima časa na pretek. Celo poletje smo mu sledili, kako kolesari s prijateljem Primožem Rogličem, se posveča hčerki in družini, tokrat smo ga srečali med med nakupovanjem šolskih potrebščin za prvošolko Piko. In katere izdelke si je izbrala ter kako se pripravlja na šolo?

Med nakupovanjem šolskih potrebščin v knjigarni in papirnici DZS, kjer sta se večinoma zadrževala v kotičku Jolly in Aero. Kot pravita Robi in Pika, zelo rada rišeta in ustvarjata ter sta večletna ponosna ambasadorja znamke Aero, slovenske blagovne znamke z več kot 70-letno tradicijo: “Aero nama omogoča odličen material ter pripomočke za ustvarjanje.” Robi je še dodal: “Osebno me ta znamka spominja na mladost in čase brezskrbnosti. Vsak otrok je imel barvice, tempere, voščenke in vodenke z napisom Aero. Ko sem bil majhen sem najraje risal z tempera barvami. Na šolo imam kar lepe spomine. Najrajši sem imel likovni pouk in telovadbo.” Pika si je za šolo izbrala razne izdelke, kot so barvice, flomastri, vodenke, čopiči, tempere, šilček in radirka. Z največjim veseljem pa pokaže še posebej svoje barvice Jolly, na katerih je odtisnjeno njeno ime. Zelo je bila vesela tudi novih zvezkov, šolske torbe in peresnice Gorjuss, ki so jo navdušili z lepimi motivi.


Robi nam je še zaupal, ali se Pika veseli prvega razreda: “Pika se prvega razreda na začetku ni preveč veselila, vendar se je z nakupom šolskih potrebščin in torbe njeno mnenje precej spremenilo. Pričela je spraševati, kolikokrat mora še spati, da bo lahko na rame dvignila novo torbo, polno barvic, svinčnikov, flomastrov, zvezkov ... Obljubila sva ji, da se v šoli ne bo zgolj učila, pač pa se bo z svojimi novimi prijatelji lahko tudi igrala, pela in ustvarjala.”

image
Robi ne polni kdaj je bil ob koncu avgusta doma.Polet in Lina Antolič