Rokov tek, prvi tek, ki zabriše mejo med Slovenijo in Hrvaško

Vsi ljubitelji teka in ostali športni navdušenci letos ne boste ostali ravnodušni. Po nekajletnem zatišju se vrača Rokov tek, tradicionalni športni dogodek v Šmarju pri Jelšah, ki poteka po čudoviti pokrajini Kozjanskega in Obsotelja ter za en dan zabriše mejo s sosednjo Hrvaško

Objavljeno
09. september 2019 07.01
Posodobljeno
09. september 2019 08.49
21 kilometrska trasa, ki se prav tako prične pri cerkvi Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in zaključi pri bazenskem kompleksu Aqualuna v Podčetrtku. Foto: John Mill
Polet
Polet
Udeležite se ga lahko kot tekači ali kolesarji. Čas se ne meri, saj so organizatorji mnenja, da je pomembno sodelovati in ne zmagati. Vsak je zmagovalec, ki naredi nekaj za svoje telo in hkrati v tem uživa.
 

Kondicijo lahko preizkusite na različnih trasah

ROKEC, 3 KM: Za najmlajše in tiste, ki radi tečejo, a celotne trase niso zmožni premagati, je organiziran Rokec. Štart je pri cerkvi Sv. Roka, cilj pa pred Kulturnim domom v Šmarju pri Jelšah. Proga je speljana po nezahtevnem terenu mimo cerkve sv. Barbare in je z lahkim spustom več kot primerna za mlade tekače.

MALI MARATON ROKOV TEK, 21 KM:  21 kilometrska trasa, ki se prav tako prične pri cerkvi Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah in zaključi pri bazenskem kompleksu Aqualuna v Podčetrtku. Trasa, ki razvaja s čudovitim razgledom po gričih Kozjanskega in Obsotelja in prijaznostjo domačinov, na poti do cilja prečka mejo s sosednjo Hrvaško.

S KOLESOM, 21 KM / 36 KM: Dobrodošli ste tudi vsi, ki vam tek ne diši preveč in se raje podate na kolo. Traso malega maratona je mogoče premagati s kolesom. Na poti vas seveda pozdravijo z lokalnimi dobrotami, veliko vzpodbude in dobre volje, ki vam vlije nove moči. Za kolesarje je na voljo 21 kilometrska pot po trasi malega maratona ali podaljšana 36 kilometrska različica.

ČILI FRIK MARATON, 42 KM: Letošnja novost je tek na 42 km. Morda se na prvi pogled 42 kilometrska trasa sliši precej, vendar vsi navdušenci nad maratoni povedo, da ni tako zelo zahtevna, še posebej če te obdaja neokrnjena narava, lokalne dobrote, dobra družba in vzpodbuda navijačev. Teh pa na Rokovem teku nikoli ni manjkalo. Maraton je namenjen za najbolj vzdržljive in najbolj zagnane tekače. Sponzor najdaljše trase na Rokovem teku je Čili Frik. Omake Čili Frik, Kmetije Vizjak boste lahko na štartu ali cilju tudi poskusili.

image
Letošnja novost je tek na 42 km. Morda se na prvi pogled 42 kilometrska trasa sliši precej, vendar vsi navdušenci nad maratoni povedo, da ni tako zelo zahtevna, še posebej če te obdaja neokrnjena narava, lokalne dobrote, dobra družba in vzpodbuda navijačev. Foto: John Mill


Prijaznost domačinov, lokalne dobrote, slikovita narava, prijetno vzdušje, šport, zagnani navijači, zabrisane meje in dejstvo, da naredite nekaj dobrega zase, je le nekaj izmed razlogov, zakaj 21.  09. 2019 ob 10 uri na Rokovem teku v Šmarju pri Jelšah ne smete manjkati. 

Več informacij in prijave na www.rokovtek.si ali na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.