Roza test: Rokavičke in galoše (oboje roza, seveda)

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Rokavice DeFeet Duraglove ET so spletene iz tkanine coolmax, vlaken cordure in lajkre. Cordurina vlakna dobro zadržijo hladen zrak in ohranjajo vaše roke tople, hkrati pa so rokavice še vedno dovolj zračne. Rokavice na dlaneh niso oblazinjene, vendar me to ni motilo, saj je pletenina dovolj kompaktna. Spodnja stran rokavice je za boljši oprijem krmila »posuta« še z gumijastimi logotipi.

Posebej pa me je navdušila funkcija »elektronski dotik« na palcu, kazalcu in sredincu, ki omogoča uporabo telefona z zaslonom na dotik. To je pri nižjih temperaturah precej uporabno. Rokavice so se dobro izkazale tudi na tekaški preizkušnji.

ni podpisa
ni podpisa

Galoše DeFeet na prvi pogled spominjajo na navadne nogavice, pa vendar kombinacija vlaken cordure (60 %), najlona (30) in lajkre (10) uspešno zadržuje hladen zrak in delno tudi veter, hkrati pa je pletena galoša tako elastična, da se povsem prilega čevlju in nogi. Na dnu galoše je začrtana linija, ki jo prerežete tako, da si jo povsem prilagodite položaju blokejev na čevlju.

ni podpisa
ni podpisa

Rokavice in galoše sem uspešno preizkusila pri temperaturah od pet do 15 stopinj Celzija.

ni podpisa
ni podpisa

Če roza ni vaša barva, najdete oboje še v drugih živo pisanih barvah, za ljubiteljice klasike so seveda tudi v črni in beli barvi.

Rokavice DeFeet (26,95 evra) in galoše (26,95 evra) sem na pokušino dobila v trgovini VEB Company v Ljubljani.

Lahko jih kupite tudi TU

 

Dr. Marjetka Conradi je znanstvenica, raziskovalka in udeleženka kolesarskih tekmovanj na višji ravni.

Več iz te teme:

Komentarji: