S kolesom diagonalno čez Slovenijo

Objavljeno
12. junij 2019 07.06
Posodobljeno
12. junij 2019 07.06
Uredništvo
Uredništvo
Diagonala 335 –  S kolesom v dolžini 335 km po Sloveniji v manj kot 24 urah, letos že tretjič tradicionalno


Kdaj: 15. 6. 2019 (štart: 00:01)  Slogan: Zmigajmo Slovenijo! 

Strasten kolesar in idejni vodja projekta, Simon Eržen letos že tretje leto zapored organizira kolesarski dobrodelni dogodek Diagonala335. Vsako leto več kolesarjev podpre gibanje in kolesari s Simonom pod sloganom Zmigajmo Slovenijo na 24-urni dobrodelni kolesarski prireditvi od Goričkega do Portoroža v dolžini 335 km. Letos se bodo na kolesarsko dogodivščino podali ponoči iz petka na soboto 15.6.2019 ob 00:01. Na štartu pričakujemo več kot 100 rekreativnih kolesarjev.  

V letu 2019 pričakujemo še večji odziv znanih osebnosti kot tudi povišano udeležbo kolesarjev. Diagonala335 je v zadnjih dveh letih postala vseslovenska in mednarodna športna prireditev, namenjena rekreativnim kolesarjem. To ni maraton kot tudi ne tekmovanje, ampak kolesarimo v duhu prijateljstva in dobrodelnosti. 

 Pod sloganom Zmigajmo Slovenijo! želimo spodbuditi vsakega posameznika, predvsem pa mlade, da bi se več gibali. S podporo Olimpijskega komiteja Slovenije na poti v dobrodelne namene zbiramo donatorska sredstva za podporo športnikom iz socialno šibkih okolij. POMAGAJ Z DONACIJO preko SMSov mladim perspektivnim športnikom, zato pošlji SMS sporočilo: OKS5 na 1919 za donacijo 5 eur in OKS na 1919 za donacijo 1 eur. Z nami bo v dobrodelnem duhu kolesaril tudi Tomaž Barada, večkratni svetovni prvak v Teakwandoju in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije.

Na štirih promocijskih točkah po Sloveniji, na Vranskem pri Gostišču Grof, v Ljubljani pri Športni zvezi Ljubljana, v Kopru pri Hlavatyevem parku in na cilju v Portorožu na plaži pri Hotelih Bernardin, bomo opozorili na dobrodelni projekt, poskrbeli za prijetno vzdušje med kolesarjenjem ter spodbujali ljudi k več gibanja. Na cilju v Portorožu si bodo kolesarji privoščili skok v morje, pomerili pa se bodo lahko tudi v tekmovanju s sup-i. 

Prijave za kolesarje so odprte do vključno 09.06.2019


Simon Eržen je že 30 let strastni kolesar. Sprva nekdanji večkratni državni prvak v BMX-u tudi Jugoslaviji in zadnjih 11 let avanturistični kolesar svetovnega kova.