Salzburg: Eddy Merckx slavi 70 let

Objavljeno
09. september 2015 09.09
Posodobljeno
09. september 2015 09.09
Uredništvo
Uredništvo
Od 12. do 13. septembra 2015  bo na sporedu veliki salzburški kolesarski maraton, odvijal se bo na območju jezera Fuschl. Kar 1500 kolesarjev iz vse Evrope pričakujejo organizatorji na premieri nove kolesarske proge, "proge desetih jezer", ki bo speljana skozi Salzkammergut in Salzburger Seenland.

Prav na 70. rojstni dan belgijskega "stoletnega" kolesarja - kar pomei najboljšega vseh časov - bo Eddy Merckx Classic kolesarski maraton postregel z odlično novostjo: veliko ,tekmovanje za vsakogar' bo letos potekalo v regiji Fuschlsee , s štartom in ciljem v kraju Fuschl am See. Kolesarji iz vse Evrope se bodo popeljali skozi čudovito pokrajino po treh tekmovalnih progah različnih zahtevnosti.

Regija  Fuschlsee, ki jo sestavlja sedem krajev,  je od mesta Salzburga oddaljena le 20 minut vožnje z avtomobilom in je del znanega območja Salzkammergut. Turiste razveseljuje privlačna ponudba športnih in drugih prostočasnih aktivnosti v regiji Fuschlsee. Od luksuznih hotelov s petimi zvezdicami do družinskih penzionov ali dopusta na podeželju nudi regija velik izbor prvovrstnih turističnih nastanitev.

Že leta je Fuschl am See priljubljena točka športnikov in kolesarskih navdušencev iz vsega sveta. In to z razlogom. V pravljični pokrajini se športni navdušenci lahko podajo po poteh različnih težavnostnih stopenj, ki so opremljene z najboljšo infrastrukturo. Hoteli z dvema do štirimi zvezdicami, ki so usmerjeni prav na kolesarstvo, se nahajajo v kraju Fuschl am See. Poleg tega ponuja Hotel Mohrenwirt celoten program na temo triatlon. Od treninga plavanja v kopališču Fuschlsee do tekaških in vadbenih kampov je organiziran celoletni profesionalni športni program.Po progi desetih jezer skozi deželo Salzburg

Tokratni vrhunec 9. Eddy Merckx Classic maratona  je nova kolesarska proga, ki vodi udeležence skozi znameniti Salzkammergut, kjer so avstrijski cesarji uživali v poletni svežini. Po celotni progi obvozijo udeleženci Eddy Merckx Classic maratona poleg  desetih jezer: Fuschlsee, Hintersee, Obertrumer See, Grabensee, Mattsee, Wallersee, Irrsee, Mondsee, Wolfgangsee und Wiestal Stausee.

Tudi tokrat bodo na maratonu Eddy Merckx Classic tri proge različnih težavnostnih stopenj: 63 kilometerska proga za začetnike (918 višinskih metrov) je primerna za vse ambiciozne kolesarje, ki želijo prvič začutiti tekmovalnega duha. Na srednje težki progi morajo kolesarji premagati 102 kilometra in 1.400 metrov višine. Dolga proga od kolesarjev zahteva premagovanje 169 kilometrov do višine 2.449 metrov.

V sklopu maratona Eddy Merckx Classic se bo tudi to leto odvila tekma s kolesi na ročni pogon. Tako bodo tudi ročni kolesarji lahko uživali na progi, ki vodi skozi čuovito pokrajino Salzburger Land.

Skupaj proti ohromelosti: Wings for Life kot partnerji maratona eddy Merckx ClassicŽe sedaj je znano, da bo maraton Eddy Merckx Classic tudi v naslednjem letu uradni dobrodelni partner Wigs for Life. Mednarodna organizacija s sedežem v Salzburgu si je zadala za cilj, da postane ohromelost ozdravljiva. Gonilni sili pri Wings for Life sta dvakratni svetovni prvak v motokrosu Heinz Kinigadner in ustanovitelj podjetja Red Bull Dietrich Mateschitz. Organizacijo podpirajo velikani s sveta športa kot so Hannes Arch, Sebastian Vettel, Nick Ashley Cooper in Lindsey Vonn.

Eddy Merckx Classic kot finale Alpskega pokala

Eddy Merckx Classic kolesarski maraton je letos tudi zaključno tekmovanje mednarodnega kolesarskega Alpskega pokala. Alpski pokal je tridelna kolesarska serija v Avstriji in Švici in bo v letu 2015 že dvanajstič. Uvodni takt tega priznanega tekmovanja je dal kolesarski maraton Amade v mestu Radstadt (17.05.2015), sledil je maraton v kraju Zernez v Švici (12.072015). Zaključek dirke Alpskega pokala bo izpeljan - kakor že prejšnja leta - ponovno v sklopu Eddy Merckx Classic (13.09.2015), slavnostna podelitev nagrad pa bo na zaključku prireditve.

Torej: Solnograška in mjesto Salzburg vabita. Ker se tam prepletajo narava, turizem in športna rekreacija, skupaj s praznovanjem rojstnega dne največjega kolesarja vseh časov.Podatki in dejstva o 9. Eddy Merckx Classik kolesarskem maratonu

Datum / start: 13 september 2015

Dolga proga: 169 km / 2.449 višinskih metrov

Kratka proga: 102 km /  1.430 višinskih metrov

Začetniška proga: 63 km / 918 višinskih metrov

Start / cilj: Fuschl am See

Kategorije: Moški in ženske v različnih starostnih razredih, ročno kolesarjenje

Prijava na tej povezavi!