Skupaj pomagajmo sedemletni Brini s cerebralno paralizo

Objavljeno
09. marec 2019 09.03
Posodobljeno
09. marec 2019 09.03
Uredništvo
Uredništvo
EUROFIT® FEST, ena izmed največjih fitnes konvencij v Evropi, nosi tudi izrazito dobrodelno noto. V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja se organizator konvencije – društvo BODIFIT, povezuje z lokalno skupnostjo in zbrana finančna sredstva nameni gibalno oviranim. Letos bodo pomagali sedemletni Brini, ki se zaradi prezgodnjega rojstva bori s cerebralno paralizo.»Osnovno vodilo naše fitnes konvencije je spodbujanje gibanja med ljudmi vseh starosti, z zavedanjem, da je marsikdo za privilegij gibanja prikrajšan. Zato vsako leto v okviru tradicionalnega športno-rekreativnega dogodka poteka tudi dobrodelni projekt Ustvarimo trenutek gibanja,« pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in organizator EUROFIT® FEST-a.


Brina je komaj pri petih letih prvič začutila celotno telo in prvič stala na nogah. To ji je omogočila zahtevna operacija v ZDA. Za starša in deklico je bil to pravi čudež, sploh po napovedi zdravnikov po rojstvu, da ne bo nikoli samostojna. »Pomembna je močna volja in vztrajnost. Brina po operaciji zelo napreduje, zato je izjemnega pomena, da vsak dan telovadi. Naše zdravstvo pa žal krije le dve terapiji na teden, eno delovno terapijo in eno nevrofizioterapijo,« pravi Brinina mamica.


Z zbranimi dobrodelnimi prispevki bodo Brini omogočili terapije, ki jih potrebuje, in da bo lahko šla na kontrolni pregled k zdravnikoma, ki sta ji omogočila, da stoji na nogah, piše, riše, barva.
Zbiranje finančnih sredstev poteka v vseh BODIFIT® centrih v Sloveniji, na TRR in na dogodku EUROFIT® FEST, ki bo 9. in 10. marca 2019 v Športni dvorani Medvode.

Ustvarimo trenutek gibanja je dobrodelni projekt, ki ga pri BODIFIT®-u izvajajo že od leta 2015, ko so praznovali 15. obletnico obstoja. Do zdaj so izpeljali že 5 dobrodelnih akcij in  zbrali že okoli 30.000 evrov. V okviru EUROFIT® FEST-a so do sedaj pomagali Maruši s spinalno mišično atrofijo, ter Anji in Dejanu, ki trpita za cerebralno paralizo.

 

Dogodek ima izrazito dobrodelno noto, letos bodo organizatorji torej zbirali sredstva za 7-letno Brino iz Medvod, ki ima cerebralno paralizo.

 

 

Letošnji EUROFIT® FEST, ki bo 9. in 10. marca potekal v Športni dvorani Medvode, obljublja več kot 30 svetovno priznanih vaditeljev fitnesa in vodenih vadb kot na primer: Burn Bootcamp, Rock the Billy, tradicionalna joga, Yazz T funk, Aero Dance, MK Pilates, Fusion Balance, Power of mind and »chi«  ipd. Udeležence bodo dodobra razmigali priznani domači in tuji strokovnjaki, med njimi Anastasia Alexandridi (Grčija), Michael King (Velika Britanija), Aleksandar Miketa (Hrvaška), Keith Coleman (Irska), Alain Banon (Francija), Nina Stojadinović (Srbija), Urška Bukovnik (Slovenija), Sasa Salvatore Nocerino (Italija), Teddy Otieno (Kenija), David Fitelit (Belgija), Amy Wang (Tajvan), Sergii Falshtynskyi (Ukrajina), Maria Sollon (ZDA), Toni Nemeth (Nemčija), Gabor Fuzy (Madžarska), Rene Taumberger (Avstrija) in drugi.


V dveh dneh se bodo zvrstila tudi tri tekmovanja. Potekalo bo že četrto evropsko tekmovanje za inštruktorja leta »Newcomer contest 2019«. »Show group performance« je športno-rekreativno obarvano tekmovanje namenjeno vsem rekreativnim in profesionalnim skupinam. S svojo predstavitvijo v okviru fitnes konvencije lahko doprinesejo k promociji gibanja in skrbi za zdravje v Sloveniji, hkrati pa tudi k promociji Slovenije v Evropi. Letos bo v Medvodah že drugič potekalo finalno tekmovanje BODIFIT® ATLET. Cilj tekmovanja je pod nadzorom strokovnjakov preveriti svoje zmogljivosti in najdi pravo pot do svojega fitnes ravnovesja.

Ne zamudite pomladnega rekreativnega spektakla! Vabljeni 9. in 10.  marca 2018 v Športno dvorano Medvode.

 

Organizatorji obljubljajo nepozaben vikend, poln športa, druženja, pa tudi zabave.
 


Naslovna fotografija: Kar 3 tekmovanja se odvijajo pod okriljem dogodka EUROFIT FEST. Tekmovanje šov skupin, tekmovanje za inštruktorja leta ter tekmovanje BODIFIT ATLET.

 

Maja Tasič
Foto: (arhiv EUROFITFEST)