Slovenija na svetovnem prvenstvu v crossfitu

V petek se je v Madisonu, Wisconsin, pričelo težko pričakovano svetovno prvenstvo v CrossFitu, Reebok Crossfit Games, kjer imamo  prvič tudi svojega predstavnika.

Objavljeno
04. avgust 2019 10.43
Posodobljeno
04. avgust 2019 10.51
Letošnji Gamesi so prava “Olimpijada” saj se jih udeležujejo tekmovalci iz 114 držav.
Polet
Polet
Aleks Koštomaj iz Reebok CrossFit Ljubljana kot prvi slovenec nastopa na CF Gamesih.

CrossFit je najhitreje rastoča rekreacijska vadba na svetu saj je v petnajstih letih iz ideje in koncepta zraslo več kot 14.000 licenciranih telovadnic po vsem svetu. V tej skupinski vadbi, ki temelji na prvinah gimnastike, vaj z lastno težo in dviganja uteži se tudi  tekmuje in vsakoletne kvalifikacije za Gamese-takorekoč svetovno prvenstvo za lovoriko Fittest on earth, so izraz te priljubljenosti saj se vsakič za nastop v končnici poteguje preko 400.000 tekmovalcev z vsega sveta.

Letošnji Gamesi so prava “Olimpijada” saj se jih udeležujejo tekmovalci iz 114 držav. Prvič tudi tekmovalec iz Slovenije, ki je ne le nastopil ampak izjemno uspešno nastopil in se v prvih dveh preizkušnjah kot 36. prebil med najboljših 50. Naslednja preizkušnja ga lahko pripelje med 40 najboljših in tako naprej. Za Aleksom so dolgotrajne sistematične priprave pod budnim očesom trenerja Luke Goloba v športnem centru Reebok CrossFit Ljubljana, že dosedanja dva nastopa pa sta mu zagotovila izjemno in nepozabno uvrstitev.

image
CrossFit je najhitreje rastoča rekreacijska vadba na svetu saj je v petnajstih letih iz ideje in koncepta zraslo več kot 14.000 licenciranih telovadnic po vsem svetu.


image
Aleks Koštomaj iz Reebok CrossFit Ljubljana kot prvi slovenec nastopa na CF Gamesih.


Prenos v živo na Youtubu in Facebook;  https://games.crossfit.com/games