Smučarke potrebujejo našo pomoč

Fotografija: Slovenija.Pokljuka.17.10.2011 Dekleta na predstavitvi smucarske reprezentance na Pokljuki.Foto:Matej Druznik/DELO
Odpri galerijo
Slovenija.Pokljuka.17.10.2011 Dekleta na predstavitvi smucarske reprezentance na Pokljuki.Foto:Matej Druznik/DELO

Slovenska ženska ekipa v svetovnem pokalu v alpskem smučanju se je odločila za zbiralno akcijo na spletu, namen pa je pridobiti sredstva za fizioterapevtsko pomoč. Ana Drev, Katarina Lavtar, Maruša Ferk, Vanja Brodnik, Ana Bucik in Tina Robnik so se za pomoč obrnile na navijače, sredstva pa zbirajo na strani makeachamp.com.

"Ker nimamo sredstev, namenjenih za fizioterapijo, smo se odločile, da preko fundacije Make a Champ zberemo denar, ki bi šel v ta namen. Na leto treniramo in smo na poti več kot 200 dni, zato bi nam fizioterapevtska pomoč zelo pomagala pri doseganju vrhunskih rezultatov, za katere vse trdo delamo," so pojasnile slovenske smučarke in dodale, da bodo vsakršnega prispevka zelo vesele.

Dodale so še opis stroškov fizioterapevta (potrebujejo 10.000 evrov): dnevnice za fizioterapevta oziroma fizioterapevtko, stroški bivanja, stroški za smučarsko karto, prehrana, prevozi in fizioterapevtski pripomočki, kot so kinezio trakovi, terapevtske kreme in miza.

Smučarke se bodo tistim, ki jim bodo pomagali, oddolžile z darili: od omembe na socialnih omrežjih prek podpisanih startnih številk s tekem svetovnega pokala, pa do stilskih rutk Frisky Face ali smučarskih očal, ki so jih uporabljale na letošnjem SP v Vailu.

Za zdaj so pri številki 3040 evrov, kar je 30 odstotkov želene vsote.

Več iz te teme:

Komentarji: