Predstavitvena informacija

Športne poškodbe: ukrepajte preventivno

Objavljeno
05. junij 2019 07.06
Posodobljeno
05. junij 2019 07.06
Oglasno sporočilo
Oglasno sporočilo
Neprevidnost ima lahko visoko ceno. Na videz še tako majhna poškodba, ki jo staknemo med športno aktivnostjo, nas lahko stane več mesecev ali tednov gibanja.

Med športne poškodbe spadajo zlasti poškodbe gibal, to je sklepov, mišic in kosti. Tudi če so lahke in zmerne, zahtevajo dolgotrajno okrevanje. Nekatere lahko pozdravimo sami, druge zahtevajo pregled pri zdravniku ter morebitno nadaljnje zdravljenje, na primer fizioterapijo ali celo operativni poseg.

Zakaj se poškodujemo

Površno ogrevanje, neprimerna športna oprema, nerodnost, napačna tehnika, naprezanje, precenjevanje svojih sposobnosti so navadno vzroki za poškodbe. Nastanejo zvini, izpahi, vnetja pokostnice; natrgajo se mišice.

Kdaj je treba k zdravniku

Ko opazimo poškodbo, je treba nemudoma prenehati z aktivnostjo. Mirovati, počivati, poškodbo poviti, hladiti … Če bolečine v nekaj dneh ne popustijo, poškodovani del zateka, močno zaboli že na lahen otip ali kost ni na svojem mestu, nujno poiščite zdravniško pomoč. Kdo ve, morda je poškodba hujša in boste morali k specialistu.

Če še niste zavarovani, to storite zdaj

Po podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje je 1. 1. 2019 na prvi pregled v specialističnih ambulantah ali na izbrano zdravstveno storitev čakalo 131.348 oseb. Kar 40 odstotkov vseh čakajočih je čakalo nad dopustno mejo.

Zdravstveno zavarovanje Specialisti z asistenco vam omogoča hiter dostop do specialista, diagnostične preiskave, fizioterapije pa tudi psihološke pomoči, ko jo potrebujete. Z njim lahko v samoplačniški ambulanti pridete na vrsto že v približno desetih dneh.

Zavarovanci, ki so zaradi bolezni ali nezgode koristili zdravstvene storitve zavarovanja Specialisti z asistenco, so se v aktivno življenje vrnili povprečno tri mesece prej kot tisti brez zavarovanja.

S koriščenjem samoplačniške storitve lahko celo prihranite

Za mnenje o diagnozi ali zdravljenju, ki so vam ga predpisali, lahko zaprosite še mednarodne strokovnjake, in sicer ne da bi vam bilo za to treba odpotovati v tujino. V najkrajšem možnem času vam bodo odgovorili pisno.

Še ena dodatna prednost zavarovanja Specialisti z asistenco pa je, da z njim prihranite, saj Adriatic Slovenica tistim, ki ste ali še boste pri njih sklenili dopolnilno zdravstveno zavarovanje, na ta paket prizna 10 % popusta.

Vas zanima več? Preverite tu.