Sramota na slovenskem ovinku

Objavljeno
25. julij 2018 12.07
Posodobljeno
25. julij 2018 12.07
M.C.
M.C.
Letošnja dirka po Franciji je toliko bolj zanimiva, ker je na četrtem mestu v skupni razvrstitvi Slovenec Primož Roglič, ki dirka za nizozemsko moštvo Lotto Jumbo.
Dvanajsta etapa je bila med kolesarskimi navdušenci epska različica, saj je v cilj peljala čez sloviti Alpe d'Huez, drugega najbolj znamenitega klanca na dirki po Franciji. Etapo so si prišli ogledati tudi številni navdušenci iz Slovenije. Še več, po zgledu Nizozemcev so zasedli 5. serpentino tega klanca in ga poimenovali Slovenski Ovinek. Zbralo se je ogromno število slovenskih in ostalih navijačev, ki so bučno čakali prihod pelotona, še posebej pa Primoža Rogliča in Kristijana Korena, kajti to sta na letošnji dirki tudi edina Slovenca. Navijanje je bilo bučno, na koncu pa se je izkazalo tudi za škandaloznega, kajti nekateri vročeglavci so v navijanju močno pretiravali. Postali so pravi navijaški huligani! Citiramo slovenskega mehanika ekipe Team Sky, ki je na slovenskem kolesarskem forumu objavil tole:

Spoštovani uporabniki tega foruma,

rad bi delil svoje današnje razočaranje, ko so slovenski navijači prišli navijati za Primoža in Kristijana, naredili celo slovenski ovinek potem pa »buvali« druge ekipe v katerih ne vozijo Slovenci sploh pa se mi zdi da nas Sky.
Mislil sem da smo Slovenci bolj spoštljiv narod od tradicionalno zaf.... Francozov in pijanih Nizozemcev....


S tem, ko nekateri »buvajo« določene ekipe in kolesarje nimate spoštovanja ne do slednjih, ne do drugih navijačev ob cesti za katere sem prepričan, da njihov namen ni bil voziti se 10 ur in nato poslušati buvanje nekaterih.


hvala za vse tiste ki navijate ostali pa se lahko malo zamislite.