Stoli in mize za minimaliste

Kaj je prva stvar, ki jo naredimo, ko postavimo šotor? Postavimo še mizo in stole...
Fotografija: Stol mora biti lahek in zelo, zelo trpežen. Foto: Helinox
Odpri galerijo
Stol mora biti lahek in zelo, zelo trpežen. Foto: Helinox

Obvezne opreme za kamperje ne zmanjka in ne zmanjka. Pravzaprav je prav vse obvezno, če bolje pomislimo. Ampak miza in stoli so pa res tako pomembni kot je pomemben sam šotor ali avtodom ali prikolica ali...
Drži, vendar miz in stolov je na trgu "malo morje", mi pa nujno potrebujemo le najboljše. Zakaj? Zato, ker imamo čez glavo tistih nefunkcionalnih, poceni in hitro zlomljivih, majavih miz in stolov, ki jih po dopustu vedno pripravimo za na odpad, potem pa se naslednje počitnice spet znajdejo pod nami.

Helinoxov stol za tiste, ki iščejo najlažjega in najbolj trpežnega. Foto: Helinox
Helinoxov stol za tiste, ki iščejo najlažjega in najbolj trpežnega. Foto: Helinox


Helinox je ameriško podjetje, ki se je specializiralo izdelovati minimalistično "outdoor pohištvo". Najprej so bili specialisti za najlažje zložljive šotorske palice zdaj delajo skoraj vse kar kampisti potrebujemo. Še najbolj pa so znani ravno po stolih in mizah. Naredili so udoben, zložljiv stol, ki tehta zgolj 940 gramov in ki ima nosilnost kar 145 kilogramov in takoj postali številka ena med ljubitelji tovrstne opreme. Hkrati pa so pobrali vse odmevnejše nagrade, ki jih podeljujejo za oblikovanje in uporabnost.

Pripravljen za vsepovsod. Foto: Helinox
Pripravljen za vsepovsod. Foto: Helinox


Tudi pohodniki, kolesarji, motoristi, ribiči, navijači, turisti... so vzljubili Helinoxove izdelke, saj so posebej za njih naredili super minimalističen stol Chair Zero, ki tehta zgolk 510 gramov in je tako dobro zložljiv, da gre v manjši nahrbtnik ali kolesarsko torbo.

Mizica za dva. Foto: Helinox
Mizica za dva. Foto: Helinox

Komentarji: