SUPpolo – združitev supanja, vaterpola, lacrossa in množičnega zaletavanja


Zadeva je zrasla na zelniku družbe "Starboard", ene vodilnih proizvajalk napihljivih SUP desk na svetu. Supanje je že dodobra osvojilo svet, zato so se pri "Starboardu"  odločili, da že tako lepemu in zanimivemu športu dodajo še tisto, manjkajočo piko na »I«.

Nastala je energična kombinacija supanja, vaterpola in lacrossa, ki posledično vključuje tudi elemente zaletavanja, zato so obiski domovanja Spužija Kvadratnika pri tej igri zelo pogosti. Igra je izredno hitra, dinamična in dostikrat gledalcu iz obale tudi rahlo kaotična, vendar je vse skupaj zavito v res spektakularni paket zabave, ki nobenega ne pusti ravnodušnega ali – suhega. SUPpolo so pri Starboardu prvič predstavili lani na Costa Bravi v Španiji, kjer so pionirji te igre igrali še na normalnih sup deskah ter s prototipi novih vesel v rokah.

No, letos, na Tajskem so pa že predstavili posebne, polu namenjene napihljive deske, novo, dejansko neuničljivo veslo ter napihljivo igrišče, ki ga lahko kupite v kompletu s SUP polo opremo. Kar naredi SUPpolo tako zanimiv in drugačen od normalnega SUPanja je oblika vesel. Vesla so izum švicarskega genialca, ki je licenco za svoj izum prodal "Starboardu". Značilno za SUP polo vesla je velika luknja v njih, v kateri počiva žoga. Bojda oblika vesel omogoča izjemno preciznost pri podajah, obenem pa še vedno proizvede dovolj vodnega upora, da se z desko lahko prebijamo po polo bojišču. 

Še nekaj besed o pravilih: SUPpolo se igra na igrišču dimenzij 20 x 25 metrov. Ekipe so sestavljene iz treh igralcev na vsaki strani, čas igre pa je omejen na pet minut po polčasu.

Sliši se malo in enostavno, ampak verjemite mi – videz vara!

Torej, če želite poskusiti nekaj novega, osvežilnega in predvsem noro zabavnega – to je šport za vas! 

Več iz te teme:

Komentarji: