Švicanje v Mariboru

Naslednjo nedeljo, 15. septembra se  Mariboru obeta zanimiv dogodek, ki je sicer že drugi po vrsti (lani se je dogodek zgodil kot del Evropskega mesta športa).

Objavljeno
05. september 2019 07.00
Posodobljeno
05. september 2019 10.56
Foto: Gregor Gomboc
Polet
Polet
V nedeljo, 15. septembra 2019 vabi na zanimiv dogodek – nekaj ur brezplačnih vadb, ki se bodo odvijale kar v samem središču Maribora, primerne pa so za vse – tako za tiste, ki se z vadbo že ukvarjate, kot za tiste, ki bi se z aktualnimi vodenimi vadbami šele želeli spoznati.

Gre za popolnoma brezplačen dogodek, kjer mednarodno priznani strokovnjaki iz Slovenije in tujine vodijo 4 različne, trenutno popularne vadbene zvrsti.  BODIFIT ima sicer z organizacijo tovrstnih dogodkov že veliko izkušenj, saj so med drugim organizatorji največje fitnes konvencije pri nas EUROFIT® FEST, ki se v pomladnih mesecih odvija v Medvodah.

BODIFIT® Švic fest  se bo zgodil na osrednjem mariborskem trgu – Trge Leona Štuklja v nedeljo, 15. septembra od 9. do 13. ure in je brezplačen za vse, le prijaviti se je treba preko spletne strani.

»Lansko leto je bil na dogodek res dober odziv,« pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in predsednik BODIFIT® društva. »čeprav so v tujini tovrstni dogodki v mestnih središčih že stalnica in ljudje se jih radi udeležujejo nas je skrbelo, kako bo to pri nas, saj je to vsekakor novost. A se je izkazalo, da je bil strah odveč in prepričan sem, da bomo tudi letos preživeli lepo športno dopoldne v središču Maribora.«

 

TRENDOVSKE VADBE ZA VSAKOGAR


Organizatorji pripravljajo 4 različne vadbe, ki se bodo na Trgu Leona Štuklja odvile med 9. in 13. uro. Gre za vodene vadbe, ki so trenutno v trendu v fitnes industriji, vodili jih bodo pa BODIFIT strokovnjaki ter gosta iz Avstrije in Velike Britanije. Sam program dogodka temelji na BODIFIT programih, katerih idejni vodja je Marko Geršak. Velja poudariti, da bo eno izmed vadb izvedel tudi mednarodni strokovnjak iz Velike Britanije – Michael King, katerega licenčne programe učijo v več kot 40 državah vsega sveta, njemu ob boku pa tudi Teddy Otieno iz Kenije, seveda s slovenskimi kolegi. Na dogodku pričakujemo kar nekaj aktivnih ljudi iz drugih koncev Slovenije, katerim je skupni moto – uravnotežen način življenja.

image
Foto: Gregor Gomboc


BODIFIT® je organizacija, ki s tem dogodkom začenja jubilejno 20. obletnico in je v tem času letih zrasla v največjo organizacijo v Sloveniji, ki se ukvarja z rekreacijo, fitnesom, vodenimi vadbami, pilatesom in izobraževanjem strokovnega kadra.

 

Program dogodka je naslednji:


9.00 MK PILATES (Michael King)
10.00 POWER JUSTFIT (BODIFIT team)
11.00 BURN BOOTCAMP (Teddy Otieno)
12.00 FUSION BALANCE (Marko Geršak in team)
Kot rečeno, je dogodek popolnoma brezplačen, potrebna je le predhodna prijava preko spletne strani www.bodifit.net, s seboj pa potrebujete zgolj športna oblačila, vodo in brisačo.

Maja Tasič®

image
Foto: Gregor Gomboc Delo