Tadej Pogačar še štiri leta v Emiratih

Kljub trenutno izredno zahtevnim športnim razmeram v svetu mladi slovenski kolesar pošilja pozitivno in spodbudno novico.
Fotografija: Tadej ostaja zvest prvemu delofajalcu. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
Odpri galerijo
Tadej ostaja zvest prvemu delofajalcu. FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Kljub trenutno izredno zahtevnim družbenim in gospodarskih razmeram v svetu pa mladi slovenski kolesar Tadej Pogačar pošilja pozitivno novico. Tadej je z veseljem z ekipo UAE Team Emirates podaljšal svojo pogodbo do konca leta 2024. 


 
Tadej: »Vesel sem, da lahko nadaljujem sodelovanje z ekipo UAE Team Emirates. Tukaj sem postal profesionalec. V ekipi se počutim zelo prijetno. Verjamem v ekipo in želim si biti del tega ambicioznega projekta. Prihodnjih pet let bo bistvenih za razvoj ekipe in moje kariere. Upam, da bodo uspešna.« 
 
Matar Suhail Al Yabhouni Al Dhaheri, predsednik oddelka Emirates: »Naša ekipa ima dolgoročen načrt in veseli smo, da se je tako nadarjen mladenič, kot je Tadej, zavezal našemu projektu. Smo mlada, a zelo ambiciozna ekipa. Cilj ni le zmaga na najpomembnejših dirkah po svetu, temveč tudi promocija zdravega načina življenja v Združenih arabskih emiratih. Tadej nam bo pomagal na oba načina, saj ljudje v UAE dobesedno obožujejo ekipo in njene kolesarje. 
 
Mauro Gianetti, direktor ekipe: »Na obeh straneh je bila pripravljenost ponovno podaljšati pogodbo (prvič je bila obnovljena do konca leta 2022). Pogačar predstavlja vrsto kolesarja, ki bi si ga želela vsaka ekipa: je nadarjen, z močno voljo za učenje vsak dan. To so vrednote, ki ga bodo ponesle v sam vrh svetovnega kolesarstva. Tadej je osvojil vse – ne le s svojimi rezultati, temveč  tudi s svojim odnosom do športa in s svojo osebnostjo . Ostalo je bila le še stvar papirologije.« 

FOTO: Oscar Del Pozo/AFP
FOTO: Oscar Del Pozo/AFP

Preberite še:

Komentarji: