Tako lepe in šik na kolesu

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Če pred dobrim stoletjem ni bilo sprejemljivo in damsko videti zasoplo, preznojeno in pordelo žensko na kolesu, je zdaj ravno nasprotno. Vedno več predstavnic ženskega spola kolesari. Pravzaprav je žensko cestno kolesarjenje postalo že rekreacijski trend.

V uredništvu smo pobrskali po najnovejših ženskih kolesarskih dresih, ki so na voljo pri največjih proizvajalcih kolesarskih oblačil. Prihodnji mesec se bomo ozrli po slovenskih prodajnih policah.

 

Assos: švicarska kakovost

Prestižna švicarska blagovna znamka kolesarskih oblačil Assos bo zadovoljila vse zahtevne kolesarke, ki se želijo razvajati z najboljšim. Ženska kolesarska majica Assos SS.milleJersey_evo7 se lepo prilega telesu, diha, je lahka in zračna; tri velike elastične žepe na hrbtu pa dopolnjuje manjši dodaten varni žep z zadrgo. Sestava: 82 % poliester, 13 % poliamid, 5 % elastan.

Nove ženske kolesarske hlače brez naramnic Assos H.laalalaiShorts_s7 so primerne za vroče poletne dni in dvoransko kolesarjenje. Krojene so tako, da se popolnoma prilegajo ženskemu telesu, imajo pa tudi izboljšano različico vložka, ki se prilagaja obliki in stiku zadnjice s sedežem in kolesarkam tako ponudijo popolno udobje. Guma na notranjem spodnjem robu hlač poskrbi, da med vožnjo te ne lezejo navzgor.

www.assos.com

 

Santini: v znaku leoparda

Udoben in aerodinamičen ženski dres s kratkimi rokavi Santini Womens 33 Aero S-S iz kakovostne mehke biokeramične tkanine (Resistex® Bioceramic) ne prepušča UV-žarkov, spodbuja mikrocirkulacijo, vpija biološke infrardeče žarke (FIR), ki jih v vročini odbija, in tkanino ohranja hladno, v mrazu pa FIR ohranja telesno temperaturo. Skoraj nevidni šivi in mrežasta tkanina ob straneh in na zadnjem delu zagotavljajo zračnost, udobno in dinamično vožnjo ter ženstven videz. Na hrbtu ima majica tri uporabne žepe ter odsevne elemente za večjo opaznost.

Ženske kolesarske hlače Santini SMS Anna Meares 33 Aero Womens Bib Shorts Coral 2015 z naramnicami se stilsko ujemajo z majico. So produkt sodelovanja oblikovalcev podjetja Santini in Avstralke Anne Meares, nosilke zlate olimpijske medalje v sprintu na kolesarskem velodromu v Londonu 2012. Zračne naramnice leopardjega vzorca se lepo zlijejo z elastičnimi hlačami iz tkanine Lycra Thunderbike, ki z učinkovito kompresijo ponudijo optimalno mišično podporo in pomagajo zmanjšati utrujenost in pritisk v mišicah. Primerne so za toplejše dni.

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

 

www.santinisms.it
 

 

Rapha: klasika in eleganca

Proizvajalec dresov Rapha, ki je tudi sponzor moštva Sky, je zmes kolesarske tradicije in novih modernih standardov oblikovanja kolesarskih oblačil, ki je v kolesarstvo vnesel svežino.

Ženski klasični kolesarski dres Rapha je primeren za različne razmere, lahko ga nosimo samega ali kot dodaten sloj v hladnejših dneh. Elegantna majica z detajli je udobna, narejena iz kakovostne mehke tkanine, ki odvaja znoj od telesa in ga ohranja suhega, ožja je v pasu in širša v bokih.

ni podpisa
ni podpisa

Udobne ženske kolesarske tri četrt hlače Rapha so narejene iz mehkega elastičnega fabric materiala. Daljša dolžina hlačnic daje lepši videz, svetlobni odsevniki zadaj na nogah in na visokem pasu poskrbijo za večjo vidnost v slabih svetlobnih pogojih. So tanjše kot običajne tri četrt kolesarske hlače, to pomeni, da se kolesarke ne pregrejejo in so zato bolj primerne za blage do tople dni.

ni podpisa
ni podpisa

www.rapha.cc

 

Velocio: z vodoodpornim žepkom

Lepota je v preprostih črnih in belih črtah, menijo v podjetju Velocio. Zračna črtasta kolesarska majica Velocio Stripes je narejena iz elastične ultralahke tkanine, ki se lepo prilega telesu in zagotavlja udobno vožnjo na kolesu po mestnih ulicah ali asfaltiranih cestah podeželja. Značilni odsevni logotipi in detajli prispevajo k boljši vidljivosti kolesarke. Majica se na hrbtu ponaša s štirimi žepi, eden od njih je vodoodporen, kamor lahko pred vlago skrijete pametni telefon.

Kratke kolesarske hlače Velocio Signature z vložkom cytech so narejene tako, da zagotavljajo udobno kolesarjenje v vseh razmerah, primerne tudi za celodnevno kolesarjenje. Kompresijska lajkra pa pripomore k manjši mišični utrujenosti.

ni podpisa
ni podpisa

www.velocio.cc

 

Castelli: že od leta 1876

Blagovna znamka Castelli je italijanska znamka, ki izdeluje visokokakovostna kolesarska oblačila že od leta 1876. Njihova ženska kolesarska majica Castelli Certezza fz iz zadnje kolekcije je na testu v vetrovniku na račun aerodinamike ustvarila precejšnje prihranke energije. Je prijetna na otip, zračna, učinkovito odvaja vlago. Odlikuje jo anatomsko oblikovan kroj, potiskana je s subtilnimi ženskimi detajli, hrbtni del je iz 3D- materiala. Primerna je za temperature nad 20 ºC.

Ženske kolesarske hlače Castelli Body Paint 2.0 z naramnicami so narejene iz raztegljivega, dihajočega materiala, ki se lepo prilega telesu, tako da so prijetne in udobne za nošenje. Hlače odlikuje aerodinamičnost, še posebno udobje pa ponuja kolesarski vložek Progetto X2 Air. Zaradi posebnega silikona na robovih hlačnic vam te ne bodo lezle navzgor in vas ne bodo stiskale v stegnih.

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

www.castelli-cycling.com

 

Northwave: moč živahnih barv

Ženski komplet Northwave Logo bo prepričal vsako kolesarko, ki je rada na kolesu urejena in so ji všeč živahne barve. Kolesarski dres vrhunske izdelave iz zračnega materiala lightech, je teliran in odvaja vlago s telesa. Primeren je za vroče dni, v hladnejših dneh pa ga lahko nosite pod kolesarsko jakno. Na hrbtni strani ima tri žepe, kamor lahko pospravite najnujnejše, od gelov, zračnice do vašega pametnega telefona, odsevni natisi pa pripomorejo k večji varnosti in boljši vidljivosti. Na voljo tudi v vijolični, črni in beli barvni kombinaciji.

www.northwave.com

ni podpisa
ni podpisa

ni podpisa
ni podpisa

 

Več iz te teme:

Komentarji: