Tekači pozor! Ko iščemo udobje

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Model Mizuno Wave Sky! Za nabiranje tekaške baze pa udobje, blaženje in varen korak.

Japonski proizvajalec tekaške obutve Mizuno, ki je z nami na testih že vse od začetka, nam ponuja nov model. Za vas smo ga preizkusili na trasi Malega kraškega maratona in že znanih preizkuševalnih trasah v okolici Radovljice in Bleda.

Poleg vrhunske tehnologije, ki je vgrajena v model, nas še posebej navduši njihov pristop tehnologije »gender engineering«, ki upošteva razlike v anatomiji med moškim in žensko. Ženske imajo širše boke, manjšo mišično maso, mehkejše tkivo, tudi gibanje peta–prsti je različno. Zato je Mizuno razvil podplate za vsak spol posebej, da bi izboljšal funkcionalnost in udobje.

Po trikratnem dvournem preizkusu model namenjamo vsem tekačem z nevtralnim stopalnim lokom pa tudi tistim z lažjo pronacijo ali supinacijo ne glede na težo in širino stopala. Eno izmed glavnih odlik, udobje, občutimo že ob prvem stiku, ko copate nadenemo na noge. Tisto, kar nas je najbolj navdušilo, pa je popolno blaženje na trdi asfaltni in urejeni makadamski podlagi, po neurejeni podlagi pa smo občutili še dovolj stabilnosti. Kar precej kilometrov smo pretekli tudi po mokrih terenih, kjer je do izraza prišel dober stik podplata s podlago.

Mizuno lahko kupite v vseh bolje založenih športnih prodajalnah s tekaško obutviijo,

ni podpisa
ni podpisa

Testna ekipa Jure, Urša, Klemen ga zato priporoča:

- vsem, ki že tečejo;

- tistim, ki se v tek šele podajajo in želijo udoben, blažen in varen korak;

- vsem športnikom, ki s tekom nabirajo splošno bazično pripravljenost.

Teža moški: 314 g

Teža ženski: 278 g
 

Več iz te teme:

Komentarji: