Tekaški podvig za dober namen

Objavljeno
19. april 2019 07.04
Posodobljeno
19. april 2019 07.04
Uredništvo
Uredništvo
500 tekačev je na Istrskem maratonu združilo moči in teklo s prav posebnim namenom. S kilometri, pretečenimi na najlepši slovenski tekaški trasi, so zbrali 1.497,6 € za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Svojo tekaško formo so pred podvigom krepili v okviru projekta 1, 2, 3, GREMO!, ki je združil številne generacije iz vse Slovenije. Na Hofer rekreativni tek so se podali skupaj z osebnim trenerjem Janom Kovačičem in motivatorjem Markom Potrčem, na cilju pa jih je pričakala še tretja ambasadorka, nutricistka Mojca Cepuš, ki je v kotičku 1, 2, 3, GREMO! skrbela za nasvete o zdravih obrokih.

 Kilometri, ki so jih podporniki projekta pretekli na Istrskem maratonu, obeh vseslovenskih testih telesne pripravljenosti in po programu na spletni strani, so se pretvorili v sredstva za otroke v stiski pod okriljem projekta Botrstvo v Sloveniji. Hofer je za vsak pretečeni kilometer v okviru projekta daroval 10 centov, rezultat skupnega truda pa je končna donacija v višini 1.497,6 €. Donacijo je prevzela predsednica Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje Anita Ogulin. O dobrodelni gesti tekačev je povedala: »Srčnost, ki se skriva v akciji, je navdih tudi za otroke, ki nimajo enakih možnosti za razvoj kot vrstniki. Iskrena hvala tako podjetju Hofer kot tudi vsem tekačem, ker otrokom sporočate, da so vredni in jim pomagate premagovati ovire na poti odraščanja ter doseganja svojih ciljev.« Vodja zagotavljanja kakovosti in odgovornega vodenja podjetja pri podjetju Hofer Bor Trček je ob zaključku projekta povedal: »Projekt smo izvedli že drugo leto zapored, njegovo sporočilo in dobrodelna nota pa nas na vsakem koraku opominjata, da smo mi tisti, ki lahko ustvarjamo spremembe za boljši jutri. Zbrana donacija in preko 4200 podpornikov sta še dodatni dokaz, da skupaj zmoremo več in tako postanemo najboljša različica samega sebe. Hvala za vašo podporo.«

 

Vsak tekač je slavil svojo osebno zmago in si dokazal, da je pot do najboljše različice sebe tlakovana z vztrajnostno in trudom. »Prvič sem tekla pod eno uro,« je po teku na 9,5 kilometrov navdušeno povedala ena od tekačic, ki se je pripravljala s programom 1, 2, 3, GREMO!. Celovit program vadbe in prehrane ostaja na spletnem mestu www.123gremo.si, kjer bo na voljo tudi po koncu projekta ter tako v pomoč številnim, ki se bodo individualno odločali za zdrav življenjski slog.