Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Polet

Telovadba: Nova jeklena pridobitev

Otvoritev zadnjega jeklenega poligona letos in napoved postavitve šedevetih
Foto Aleš Fevžer
Foto Aleš Fevžer
Polet
17. 10. 2019 | 09:32
17. 10. 2019 | 10:16
2:57
V okviru sodelovanja med Skupino SIJ in Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez in ob podpori lokalne skupnosti smo danes na Ptuju postavili še zadnji poligon v letošnjem letu.

Nova pridobitev tako čaka na športno navdušene občane, ki bodo od sedaj naprej lahko telovadili na ''jekleni pridobitvi'' v športnem parku Grajena. Obenem sta Skupina SIJ in OKS-ZŠZ podpisala dogovor za postavitev še devetih jeklenih poligonov. Do konca leta 2022 bo prebivalcem Slovenije tako na voljo že 20 jeklenih poligonov.

Današnji jekleni poligon za vadbo na prostem je že enajsti po vrsti in vsekakor ni zadnji. Poligon na Ptuju je poleg ambasadorja Dejana Zavca, ki velja za enega najbolj priljubljenih športnikov pri nas, poseben tudi zato, ker predstavlja začetek nove zgodbe med krovno športno organizacijo in Skupino SIJ. Ob otvoritvi smo namreč podpisali nov dogovor, ki pomeni nadaljevanje ''jeklenega'' projekta vse do konca leta 2022. Skupaj s Skupino SIJ bomo do takrat postavili še devet poligonov (tri vsako leto).

Poleg podpore vrhunskemu športu v Skupini SIJ skupaj z Olimpijskim komitejem Slovenije spodbujajo tudi športno udejstvovanje vseh ljudi. Da bi predstavili jeklo kot široko uporaben material, omogočili ljudem neposreden in pozitiven stik z njim ter jih obenem spodbujali k rekreaciji, so v lokalnih skupnostih po vsej Sloveniji začeli postavljati jeklene športne poligone lastne izdelave.

Foto Aleš Fevžer
Foto Aleš Fevžer


Vsaka postavitev in otvoritev je tripartitni podprojekt, ki poveže Skupino SIJ, Olimpijski komite Slovenije in občino. Poligon, sestavljen iz 86 metrov jeklenih cevi, ki so ga izdelali v družbi SIJ Acroni, so v uporabo krajanom predali član uprave Skupine SIJ Tibor Šimonka, prvi podpredsednik OKS-ZŠZ mag.

Foto Aleš Fevžer
Foto Aleš Fevžer


Janez Sodržnik, ambasador poligona Dejan Zavec, predsednik Športne zveze Mestne občine Ptuj in vodja regijske pisarne OKS-ZŠZ Ptuj Franjo Rozman ter županja občine Ptuj Nuška Gajšek.
Program na dogodku so popestrili učenci Osnovne šole Ljudski vrt Ptuj in skupaj s predstavniki športnih društev s Ptuja, Športne zveze Mestne občine Ptuj, četrtne skupnosti Grajena ter člani Športnega društva Grajena in Zavoda za šport Ptuj poligon tudi premierno preizkusili.

Foto Aleš Fevžer
Foto Aleš Fevžer


Foto Aleš Fevžer
Foto Aleš Fevžer


Foto Aleš Fevžer
Foto Aleš Fevžer


Veselimo se nadaljevanja jeklene pravljice!

Alja Pahor
Strokovni delavec za odnose z javnostmi
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine