Telovadba. Vaje s samim sabo

Objavljeno
02. september 2018 12.09
Posodobljeno
02. september 2018 12.09
M.C.
M.C.
Za tekače pravimo, da nikoli ne smejo zanemariti vadbe za moč in obratno. Predstavljamo skupek vaj, s katerimi boste dobili trening za vzdržljivost in moč v enem. Za tokratno vadbo ne boste potrebovali ničesar, le blazino in vaše telo, saj boste večino dela opravili z vašo telesno težo, torej vaša utež bo vaše telo. Vse vaje spadajo med funkcionalne, kar pomeni, da vključujejo veliko število mišic in velike mišične skupine, obenem pa izboljšujejo kondicijo in krepijo vaše telo. Gre za vaje s katerimi boste dvignili srčni utrip, pokurili ogromno kalorij in okrepili telo za vsakdanje izzive. Ker za vadbo ne potrebujete ničesar, jo lahko izvajate v zavetju vaših štirih sten ali v najljubšem fitnes kotičku, kjerkoli in kadarkoli.

Vojaški poskoki

Vaja je ultimativna v svetu vzdržljivosti in vadbe za moč, saj na preizkus postavite celotno telo in uporabljate mišice, za katere še danes ne veste, da obstajajo.

Izvedba: Iz stoječega položaja se spustite na tla v skleco. Iz sklece skočite na noge in skočite karseda visoko v zrak. Ponovite.Plezalec

Vaja je popolna mešanica deske, ki je znana kot ena najboljših funkcionalnih vaj za krepitev celotnega telesa, s kardio komponento.

Izvedba: Postavite se v začetni položaj sklece, z iztegnnjenimi rokami, dlanmi in prsti na nogah na tleh. Dvignite ene nogo in jo pritisnite k prsom. Ponovite vajo z drugo nogo, nadaljujte brez premora, dokler lahko.

Hindujske sklece

Kratka sekvenca joge je našla pot v številne telovadnice, tudi našo. Te sklece poskrbijo za dinamično gibanje in v vadbo vključujejo roke, hrbet, trebušne mišice in celo noge.

Izvedba: Začetni položaj v strešici, z rokami in nogami na tleh in zadnjico visoko v zraku. Skozi tekoče gibanje se pomaknemo naprej v položaj sklece in kasneje v položaj tulečega volka.foto: outsideonline.com

Poskoki vstran

Vajo, ki smo jo vsi izvajali v osnovnih šolah, ko je tudi otroška razigranost šla skozi okno zaradi intenzivnostI. Odlična vaja za moč nog, vzdržljivost in ravnotežje.

Izvedba: Postavite se ob bok klopi, ki ne presega 50 centimetrov v višino. Preskočite jo s skokom vstran in prez premora skočite nazaj. Če klopi nimate, preskakujte kup knjig ali pa škatlo.

Poskok v izpadni korak

Spet skakanje? Ja, skoki so fantastični za preverjanje vaše kondicije, obenem pa jo krepijo.

Izvedba: Stojte vzravnano in skočite v izpadni korak. Iz izpadnega koraka skočite v novega z drugo nogo naprej. Ponovite.