Test opreme: Pohodne palice

Objavljeno
11. december 2017 12.12
Posodobljeno
11. december 2017 12.12
Klemen Dolenc
Klemen Dolenc
Pohodne palice so lahko dvodelne, tridelne ali štiridelne.

Sestavljajo jih ročaj, zapestna zanka, steblo palice, krpljica in konica palice.

Teleskopska oblika nam omogoča, da jih zložimo na dolžino, ko jih lahko enostavno pospravimo v nahrbtnik, med hojo pa dolžino enostavno prilagajamo svojim potrebam.

Pomembno je povedati, da s hojo s palicami močno razbremenimo spodnje okončine. Najlaže in najbolj naravno je, da pri hoji uporabljamo dvotaktni diagonalni korak v kombinaciji s soročnim odrivom (kot pri klasični tehniki smučarskega teka).

Zlasti pri sestopanju je treba biti pazljiv. Na izpostavljenih krajih palice raje nekoliko razbremenimo ali jih zložimo in pospravimo ter se zanesimo le na roke in noge.

Pa srečno pot!

Testirane palice:

 

LEKI CORKLITELahke pohodne tridelne palice s sistemom SpeedLock za hitro in učinkovito zapiranje in z ročajem CorTec iz plute in umetne mase. Imajo nastavljiv pašček za roke.

Narejene so iz ultralahkega aluminija. Krpljice je možno menjavati (poletje, zima).
 

 

 

 

LEKI CARBON TITANIUM ANTISHOCK 

Palice Carbon Titanium Antishock imajo ogromno odličnih lastnosti: udobni ročaji Aergon s podaljškom, hibridni nastavitveni sistem (Speed Lock 2) za enostavno prilagajanje dolžine, blažilnik Antishock ter zelo lahki in karbonski stabilni spodnji deli.
 

 


 

Leki – SoftLite AS (anti shock)Pohodne tridelne palice s sistemom antishock SAS-L za blaženje udarcev in tresljajev. So iz serije ultra lahkih palic in so primerne za ljudi do 140 kg.

Oblikovane so tako, da omogočajo veliko stabilnost, njihova teža pa je nizka. Imajo gumiran ročaj Aergon Soft in močan sistem zapiranja palic Super Lock system.

 


 

LEKI HAUTE ROUTENeuničljive palice Haute Route so iz izjemno trdnega aluminija. Sistem Speed Lock omogoča lahko nastavitev dolžine med 110 in 150 cm tudi, če imate oblečene rokavice. Ročaji Aergon Soft zagotavljajo potreben oprijem in udobje.

 


 

OUTDOOR EXPERT TREKKERTridelne teleskopske palice z anatomskim ročajem Cork Grip in nastavljivim zapestnim paščkom. Izdelane so iz aluminija širine fi 18/16/14 mm in imajo zanesljiv in preprost sistem nastavljanja palic QuickLock. Premer krpljice je 54 mm.

 

 

MCKINLEY XTREME LIG500
Zložljive pohodne palice, ročaj je iz pene, zapestni trak pa iz neoprena. Velikost palic je od 65 do 135 cm, premer krpljic: 55 + 85 mm. Teža palic je 430 g.