Top inovacije: Za lep spanec na poti

Objavljeno
21. julij 2018 12.07
Posodobljeno
21. julij 2018 12.07
Uredništvo
Uredništvo
Bi se radi odpravili na pot v stilu? Predstavljamo še dva nepogrešljiva pripomočka za nepozaben dopust na prostem.

Lebdeči šotor

Ponudba šotorov je pestra – barvno, oblikovno, prostorsko in funkcionalno, tentsile stingray 3 pa je prav posebna mešanica hišice na drevesu in kamping opreme za malce drznejše in bolj neobičajne šotoriste. Če vas ni strah višine, izvirnega postavljanja in spanja med krošnjami, lahko svoje otroške sanje uresničite s šotorom, ki navidezno lebdi nad zemljo.

Drevesni šotor je relativno prostoren, a tudi lahko zložljiv in prenosen, morda pa se vam bo dopadel tudi zaradi tega, ker v zraku ni nadležnih plazečih se žuželk. Primeren je za tri odrasle, podnevi pa funkcionira tudi kot viseča mreža. Vrh šotora namreč lahko odprete in uživate pod milim nebom, ko pade noč, pa zaspite na svojevrstni leteči preprogi, saj v temi brez vidnih vrvi za človeške oči postane prava lebdeča spalnica.

Najlažji prenosni gorilnik

Vertexov ultralahki gorilnik je verjetno najlažja, najenostavnejša in najhitreje zložljiva kuhalna oprema, ki ste jo kadarkoli videli ali uporabljali. Tehta samo 51 gramov in se razstavi v popolnoma ploščat pripomoček, ki ga lahko pospravite v šatuljico, ter tako zavzema resnično minimalen prostor v vašem nahrbtniku.

Priprava iz nerjavečega jekla je ustvarjena z vgrajenim vetrobranskim steklom in je brez gibljivih delov ali ventilov, zato jo je popolnoma preprosto sestaviti in razstaviti. 4,7 decilitrov vode z gorilnikom zavrete v približno osmih minutah, so zapisali pri podjetju. Pospravljen gorilnik je manjši kot povprečen zemljevid, ki ga potrebujete za pot, in vam bo dodobra olajšal prtljago, sestavljen pa bo zgolj v nekaj sekundah, z golimi rokami, brez kakršnekoli dodatne opreme.