Trajnostna naravnanost festivala Soča Outdoor

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Organizatorji Soča Outdoor Festivala vsako leto v skladu z zaobljubo trajnostni naravnanosti iščejo nove rešitve in ideje, kako organizirati dogodek, ki bi imel čim manjši negativni vpliv na okolje.

Že v prejšnjih letih so del plastike za enkratno uporabo zamenjali z bio razgradljivo plastiko, letos pa gredo še korak naprej – s partnerjema Continental in adidas Terrex, ki sta podprla njihova prizadevanja na tem področju, uvajajo nove rešitve:

    Kozarci za večkratno uporabo

Vsak tekmovalec bo ob registraciji prejel kozarček za večkratno uporabo, ki ga bo uporabil na okrepnih postajah. Na ta način bomo znatno zmanjšali število kozarčkov za enkratno uporabo in s tem količino odpadkov, ki nastanejo po dogodku.

   Goodie bag iz naravnih materialov

Letošnji goodie bag, ki ga prejme vsak tekmovalec, bo narejen samo iz naravnih materialov.

    Zastavice za označevanje tras

Pomemben vir odpadkov in tudi plastike na festivalu predstavljajo označevalni trakovi. Tudi te bodo letos v veliki meri zamenjali z zastavicami za večkratno uporabo, ki jih bodo po dogodku spravili za naslednja leta.

    Bioplastika na šankih

Na šankih boste pijačo dobili v bioosnovanih in biorazgradljivih kozarcih. Kozarci iz bioplastike se ne razgradijo v vsakem okolju, temveč v zelo specifičnem, zato je ključno, da se odpadke pravilno loči. Posebno pozornost bodo zato namenili tudi ločevanju odpadkov.

Ker si želijo na festivalu izpostavljati tisto, kar je v našem okolju najbolj posebno, avtentično in z lokalnim značajem, omogočajo lokalnim ponudnikom brezplačno predstavitev na festivalu.

 

Romina

Več iz te teme:

Komentarji: