Tri osnovne vaje za hudo definirano telo: Enonožna pošast

Objavljeno
26. avgust 2018 12.08
Posodobljeno
26. avgust 2018 12.08
M.C.
M.C.
Vaje vas ne bodo takoj popeljale na raven in do izgleda naše demonstratorke, a je začetek. In začnite tu in zdaj. Naj vam srce začne razbijati močneje.

Le en pogled na izklesano telo Christmas Abbott nam skupaj z njenimi ogromnimi mišicami in ravnim trebuhom daje občutek, kot da gre za superjunakinjo. V višino meri le 160 centimetrov, a v njej se skriva ogromna moč. Ne samo to, tudi v svetu dirkalnega športa je zelo aktivna, saj je prva ženska, ki je postala uradna članica NASCAR ekipe, uteži na olimpijski ravni dviguje kot za šalo. poleg tega pa je obraz CrossFit tekmovanj in lastnica telovadnice. Ni slabo, kaj?

Enonožna pošast

Kje bo peklo: Zadnjica, boki in stegna.

Kako: Potrebujete stol ali klop, ki jo postavite za seboj. Naredite korak stran od vašega pripomočka in nanj postavite nogo, kot je prikazano na spodnji fotografiji. Poskrbite da bodo prsti na stolu in da se ga ne boste dotikali le z nartom. Drža naj bo zravnana.



Začnite s počepom. Z boki greste nazaj in dol. Poskusite se spustiti tako globoko, da bodo vaši boki poravnani ali pa še nižje od kolena stojne noge. Napnite trebušne mišice in nadaljujte z izvedbo vaje, kolikor časa vam telo dovoljuje. Vaja je težka, zato ni potrebno pretiravati. Izvedba naj bo pravilna in čista kot solza, da slučajno ne bo prišlo do neprijetne poškodbe.



Izognite se napakam: Koleno stojne noge naj bo pokrčeno pod pravim kotom, ne spuščajte ga nižje. Hrbet naj bo raven skozi celotno vajo, saj če se med vajo zvijete, tvegate poškodbo hrbta ali celo kakšen zdrs medvretenčne ploščice.

Nasvet: Če se boste spuščali v počep počasi, boste še bolj stimulirali oblikovanje mišic in njihov razvoj, predvsem zadnjice in stegen.