Tri osnovne vaje za hudo definirano telo: Namakanje zadnjice

Objavljeno
20. avgust 2018 12.08
Posodobljeno
20. avgust 2018 12.08
Prirejeno po Outside magazine
Prirejeno po Outside magazine
Le en pogled na izklesano telo Christmas Abbott nam skupaj z njenimi ogromnimi mišicami in ravnim trebuhom daje občutek, kot da gre za super junakinjo. V višino meri le 160 centimetrov, a v njej se skriva ogromna moč. Ne samo to, tudi v svetu dirkalnega športa je zelo aktivna, saj je prva ženska, ki je postala uradna članica NASCAR ekipe, uteži na olimpijski ravni dviguje kot za šalo. poleg tega pa je obraz CrossFit tekmovanj in lastnica telovadnice. Ni slabo, kaj?

“Ko sem bila stara 22 let, sem odšla v Irak. Močno sem bila povezana z vojsko, imela sem tudi številne nezdrave razvade. Takrat sem celo pila in kadila, nisem živela ravno zdravega življenja in nekaj prihajajočih raket, ki so pristale v našem vojaškem taboru, me je porinilo v razmišljanje o spremembi življenja." Najprej je Christmas nehala kaditi, potem je začela z vadbo.

"Začela sem z osnovami. Trebušnjaki, sklece, počepi in izpadni koraki. Ko se nečesa lotiš, moraš začeti z osnovami."

Predstavljamo prvo izmed treh osnovnih vaj v svetu Christmas Abbott, ki so po njenem mnenju najboljše za začetnike in prinašajo najvidnejše rezultate.

Namakanje zadnjice

Kako: Potrebovali boste stol/škatlo/klop. Pravzaprav ni važno, le da je stvar stabilna. Usedite se na stol, z rokami se oprite stola na obeh straneh svojega telesa, z dlanmi navzdol. Porinite boke iz stola in postavite zadnjico karseda blizu stola. Spustite zadnjico proti tlom.

Kako deluje: Vaja primarno pomaga tricepsom, a vključuje obremenitev za ramena, prsa, trebušne mišice in spodnji del hrbta.