Ultramaratonci bodo osvajali Logarsko dolino

Fotografija: ni podpisa
Odpri galerijo
ni podpisa

Prva sobota v septembru je že tradicionalno rezervirana za enega izmed najbolj priljubljenih ultramaratonov pri nas – Ultramaraton Celjski sejem: Celje–Logarska dolina.

Prijave so še možna en dan pred tekom (31. 8.) na Celjskem sejmu ali na dan prireditve 1. 9. na vsakem startu (1 uro pred začetkom teka). 

Ultramaratonska tekaška preizkušnja letos praznuje že 34. rojstni dan in šteje tudi za evropski pokal ultramaratonov ECU. Tudi letos bosta ultramaraton organizirali Športno-rekreativno društvo Celjski sejem in Društvo maratoncev in pohodnikov Celje. Na tokratni tekaški preizkušnji bo prvič kot ambasadorka ultramaratona nastopila ena najboljših tekačic ultramaratona pri nas, Nataša Robnik.
Start najdaljše 75-kilometrske ultramaratonske trase bo ob 6. uri v atriju Celjskega sejma. Tekaškega praznika se lahko udeležijo tudi tekači na krajših razdaljah. Teči bo mogoče na klasični maratonski 42-kilometrski preizkušnji (start v Mozirju ob 9. uri), na Ljubnem bo start 27-kilometrskega teka ob 10.30 in v Lučah 17-kilometrskega teka ob 11.30.
 

ni podpisa
ni podpisa


 

Mednarodna udeležba

Organizatorji pričakujejo, da bo udeležba mednarodno obarvana, saj poleg domačih pričakujejo prijave tekačev iz sosednje Hrvaške, Italije, Nemčije, Nizozemske, Poljske, Srbije, Madžarske in San Marina. »Veseli in ponosni smo, da se vsako leto naši tekaški preizkušnji odloči pridružiti vse več tekačev iz vsega sveta. Prepričani smo, da se tako spletejo številne prijateljske vezi, ki bogatijo tekaško skupnost in popestrijo dan vsem udeležencem teka,« je na novinarski konferenci pred ultramaratonom povedala Nina Ermenc Pangerl, predsednica Športno-rekreativnega društva Celjski sejem.
Podobno kot lani se je tudi letos prijavilo več tekačev kot tekačic – teh je dobra tretjina vseh doslej prijavljenih. Z željo, da bi na tekaški praznik v Logarsko dolino privabili še več žensk, bo te letos prvič k večji udeležbi spodbujala tudi ambasadorka Ultramaratona: Celje–Logarska dolina, Nataša Robnik, ki velja tudi za izjemno motivatorko.

ni podpisa
ni podpisa


Teka se bo udeležilo še približno 200 vojakinj in vojakov. Glede na izkušnje se veliko tekačev prijavi neposredno pred začetkom teka, čeprav je takrat prijavnina nekoliko dražja. Po 26. avgustu se bo tudi prijava na 34. ultramaraton podražila za pet evrov. Prijavnina pa sicer vključuje: meritve časa in računalniško obdelavo, majico, spominsko medaljo, enolončnico v cilju, pijačo v cilju, zdravniško oskrbo, varovanje maratona, masažo, tuširanje po teku, okrepčila ob poti in avtobusni prevoz v obe smeri.

ni podpisa
ni podpisa

 


Tecite ob boku najboljših

Pomembna novost letošnjega 34. ultramaratona sta predstavitev in delovanje ambasadorke teka, ultramaratonke Nataše Robnik. Ta velja za eno najboljših tekačic ultramaratonov vseh časov, saj je pretekla in zasedla 4. mesto med ženskami na Špartatlonu, 246-kilometrskem ultramaratonu, ki velja za eno najzahtevnejših tekaških preizkušenj na svetu. Kljub mednarodnemu udejstvovanju pa ostaja zvesta in ponosna udeleženka Ultramaratona Celjski sejem: Celje–Logarska že 15. leto zapored.
 

ni podpisa
ni podpisa

 

Prijave so še možne en dan pred tekom (31. 8.) na Celjskem sejmu ali na dan prireditve 1. 9. na vsakem startu (1 uro pred začetkom teka). Po 20. avgustu se bo prijava na 34. ultramaraton podražila za pet evrov. 


Nataša bo ekskluzivno za ta ultramaraton na svojih socialnih omrežjih delila praktične nasvete za pripravo, zato spremljajte Facebook profila Nataše Robnik in Celjskega sejma ter spletno stran www.ce-sejem.si. Nataša še obljublja, da bo na cilju na voljo za vprašanja vsem, ki želijo izboljšati svojo tekaško formo, zato nikakor ne zamudite letošnjega tekaškega praznika s ciljem z najlepšo panoramo v Logarski dolini!

www.ce-sejem.si

Več iz te teme:

Komentarji: