V Prekmurje prihaja največji balonarski spektakel pri nas

Prijavljenih je 40 balonarskih ekip iz 17 držav, ki se bodo pomerile v različnih tekmovalnih nalogah ter pokazale svoje znanje in spretnosti pri upravljanju balonov.

Objavljeno
19. avgust 2019 11.48
Posodobljeno
19. avgust 2019 11.55
Prvi polet se načrtuje v sredo, 28. avgusta, zjutraj, zadnjega lahko ujamete 1. septembra zjutraj. Foto: Aleš Švegelj
Polet
Polet
V Prekmurje prihaja največji balonarski spektakel pri nas, Slovensko odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni in svetovno predprvenstvo – Murska Sobota 2019, ki se bo odvijal v dvorcu Rakičan in na letališču v Murski Soboti od 27. avgusta do 1. septembra 2019.

Prijavljenih je 40 balonarskih ekip iz 17 držav, ki se bodo pomerile v različnih tekmovalnih nalogah ter pokazale svoje znanje in spretnosti pri upravljanju balonov. Načrtovanih je devet poletov. Vsak dan tekmovanja boste lahko spremljali dva poleta - jutranjega po 6. uri in večernega po 18. uri.

Prvi polet se načrtuje v sredo, 28. avgusta, zjutraj, zadnjega lahko ujamete 1. septembra zjutraj. Prostor za obiskovalce in info točka bosta na terasi gostinskega lokala na Letališču Murska Sobota.

Tekmovanje bo hkrati služilo kot napovednik in generalka za svetovno prvenstvo, ki ga bo Slovenija na isti lokaciji gostila med 19. in 26. septembrom 2020. 


Štefan Pavlinjek, predsednik organizacijskega odbora