V Sloveniji bo ena največjih fitnes konvencij v Evropi

Objavljeno
14. februar 2019 07.02
Posodobljeno
14. februar 2019 07.02
Uredništvo
Uredništvo
Tradicionalna, četrta izvedba magičnega dogodka EUROFIT® FEST bo na več prizoriščih športne dvorane v Medvodah gostila več kot 30 svetovno priznanih strokovnjakov vadb iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Italije, Avstrije, Grčije, Tajvana, Nemčije, Anglije, Ukrajine, Belgije, Irske, Kenije, Združenih držav Amerike, Indije, Rusije in Madžarske. Več kot tisoč petsto udeležencem bodo ponudili nova znanja s področja fitnesa, wellnessa, funkcionalne vadbe, plesa, aerobike, stepa, pilatesa in joge ter pričarali magično, energično in gibanja polno izkušnjo.

»Fitnes industrija je ena najhitreje rastočih panog v modernem svetu, kar niti ne preseneča. Ljudje se vsakodnevno srečujejo s strahom pred neuspehom, stresom in posledično obremenitvam, ki jim na dolgi rok niso kos. Način življenja in predvsem dela jih sili k neuravnoteženi prehrani, pomanjkanju počitka in gibanja. Ujeti v rutino vsakdanjika, menijo, da je drugačen ritem življenja iluzija,« pravi Marko Geršak, mednarodno priznan strokovnjak na področju fitnesa in organizator EUROFIT® FEST-a.

»Marsikdo s pomočjo fitnesa oziroma organizirane vadbe uspe stopiti iz okvirjev destruktivnega ritma vsakdanjika. Verjamem, da se takrat iluzija pretvori v magijo. Magičen je namreč občutek uravnoteženega načina življenja, dobrega počutja, spočitosti in naspanosti ter uresničenih ambicij,« dodaja Geršak.

VEČ KOT 30 SVETOVNO PRIZNANIH VADITELJEV FITNESA IN VODENIH VADB
Raznolik in pester program bo ponudil več kot 50 vadb, delavnic in predavanj kot na primer: Burn Bootcamp, Rock the Billy, tradicionalna joga, Yazz T funk, Aero Dance, MK Pilates, Fusion Balance, Power of mind and »chi«  ipd. Udeležence bodo dodobra razmigali priznani domači in tuji strokovnjaki, med njimi Anastasia Alexandridi (Grčija), Michael King (Velika Britanija), Aleksandar Miketa (Hrvaška),

Keith Coleman (Irska), Alain Banon (Francija), Nina Stojadinović (Srbija), Urška Bukovnik (Slovenija), Sasa Salvatore Nocerino (Italija), Teddy Otieno (Kenija), David Fitelit (Belgija), Amy Wang (Tajvan), Sergii Falshtynskyi (Ukrajina), Maria Sollon (ZDA), Toni Nemeth (Nemčija), Gabor Fuzy (Madžarska), Rene Taumberger (Avstrija) in drugi.

TUDI TEKMOVANJA
 Že četrto leto zapored bo potekalo evropsko tekmovanje za inštruktorja leta NEWCOMER CONTEST 2019. Namenjeno je vsem inštruktorjem vadbe, vaditeljem, trenerjem skupinskih vadb, dance aerobike, stepa, hi/lo in ostale vadbe, ki želijo svojo strast in predanost do vadbe predstaviti množici in se potegovati za naziv »najboljši inštruktor leta«. 

SHOW GROUP PERFORMANCE je športno-rekreativno obarvano tekmovanje namenjeno vsem rekreativnim in profesionalnim plesnim skupinam. S svojo predstavitvijo v okviru fitnes konvencije lahko doprinesejo k promociji gibanja in skrbi za zdravje v Sloveniji, hkrati pa tudi k promociji Slovenije v Evropi.

GIBANJE ZA DOBER NAMEN

Prireditev nosi izrazito dobrodelno noto. V okviru projekta Ustvarimo trenutek gibanja se organizatorji dogodka povezujejo z lokalno skupnostjo. Finančna sredstva, zbrana v okviru dogodka, organizator nameni gibalno oviranim, da imajo ti lažji in lepši vsak dan.

Tako so  organizatorji zbirali sredstva za Marušo s spinalno mišično atrofijo, ter Anjo in Dejana, ki trpita za cerebralno paralizo. Skupaj je bilo v dobrodelne namene zbranih že 25.000 evrov. Zbiranje finančnih sredstev bo tudi letos potekalo v vseh BODIFIT® centrih v Sloveniji, na TRR in na samem dogodku.

Ne zamudite pomladnega rekreativnega spektakla! Vabljeni 9. in 10. marca 2019 v Športno dvorano Medvode.


 

Del dogodka so kar 3 mednarodna tekmovanja: tekmovanje za inštruktorja leta, BODIFIT atlet ter tekmovanje za plesne skupine – SHOW GROUP

 


EUROFIT FEST ima izrazito dobrodelno noto. Društvo BODIFIT je v vseh letih projekta »Ustvarimo trenutek gibanja« zbralo preko 25 000 evrov za gibalno ovirane.


DODATNE INFORMACIJE
www: https://www.eurofit.si/