Vaje na trim stezi

Objavljeno
09. maj 2019 07.05
Posodobljeno
09. maj 2019 07.05
Andrej Počervina
Andrej Počervina
Slovenci radi tečemo … pozabljamo pa, da samo vadba aerobnih sposobnosti ni zadostna vsebina vadbe za zdravje. Dvakrat tedensko se priporoča izvajati tudi vaje za moč in gibljivost; pa tudi kakšna lekcija o tehniki teka ne bi bila odveč … V zadnjem času se pojavljajo v naravi lesene konstrukcije, kakršnih se nekateri še spomnimo iz otroštva, ko smo s starši 'trimčkali'. Te konstrukcije ponujajo odlične možnosti za pestro funkcionalno vadbo moči!

Po navadi do teh konstrukcij pritečemo, zato se s tekom že nekoliko ogrejemo. Ker vadbo moči na lesenih konstrukcijah lahko izvedemo šele po predhodnem ogrevanju, je prej priporočljivo izvesti še nekaj gimnastičnih vaj za ogrevanje. Nato sledi funkcionalna vadba moči, kjer poskušamo z vajami vplivati na razvoj moči celega telesa. Preden izvedemo zaključni del s statičnimi razteznimi vajami, ne bo nič narobe, če si privoščimo še malo teka.

Predstavljamo vadbo, v okviru katere poteka glavni del na tovrstnih lesenih konstrukcijah. Po zahtevnosti je izbor vaj moči primeren za bolje telesno pripravljene.