Vse, kar morate vedeti o Pohodu - Poti ob žici in Teku trojk

Objavljeno
12. april 2016 10.04
Posodobljeno
18. april 2016 09.04
Uredništvo
Uredništvo
Samo še 9 dni za prijavo na Tek trojk

Letošnji zadnji dan za prijavo je 20.4.2016. NOVOST: Vsaka trojka mora ob prijavi plačati (oz. do 20.04.2016) še čipe za enkratno uporabo. 

Začasna prometna ureditev v času prireditve

V času prireditve 60. Pohoda - Pot ob žici in Tek trojk bo v Ljubljani veljala posebna prometna ureditev, ki pa bo le začasna. Podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi in se s tem izognete neprijetnostim. Večina zapor bo v soboto, 7. maja 2016.

Tehnična navodila za vse, ki tečete Tek trojk

Vse tekmovalce, ki se boste udeležili Teka trojk obveščamo, da so na naši strani natačna navodila, ki bi jih bilo dobro prebrati pred prireditvijo. Vse, kar vas zanima na enem mestu - v tehničnih navodilih: prevzem štartnih številk, plačilo čipov, ura štarta, štartne cone za 12,5 km razdaljo, garderoba, okrepčevalnice ...Gradbena dela ob KT Agrotehnika Gruda in novo ime na kontrolni točki 2

Obveščamo vas, da v bližini točke Agrotehnika Gruda potekajo cestna in gradbena dela (nov železniški podhod), zato pozivamo vse pohodnike, ki prihajajo iz Šiške, da nadaljujejo pot po Cesti dolomitskega odreda do Viške ceste in tam uporabijo podhod pod železniško progo na Fajfarjevo ulico in tako varno pridejo do Agrotehnike Gruda oz. obratno v kolikor prihajajo iz smeri Livade. Prečenje železniške proge, kjer potekajo dela, je smrtno nevarno!

Pitniki na trasi Pohodov ob žici

V letošnjem letu je Ljubljana dobila naziv Zelena prestolnica Evrope, ki pa prinaša tudi določene obveznosti, ter nas spodbuja in zavezuje k organizaciji dogodkov brez odpadkov (ZeroWaste), ker s tem prispevamo k čistemu okolju, učinkoviti rabi virov ter nižjemu ogljičnemu odtisu.

Ena od teh obveznosti je tudi da, kadar je le mogoče, uporabljamo vodo iz pipe in javnih pitnikov ter tam polnimo bidone, ki jih v čim večji meri uporabljamo med pohodom oz. tekom namesto plastenk.

S pohodi in teki trojk do dogodka brez odpadkov

Sodelujte in pomagajte pri uresničevanju zaveze ZeroWaste - naj 60. Pohod postane dogodek brez odpadkov. Trase pohodov, tekov ob žici in okrepčevalne postaje bodo opremljene z zabojniki za embalažo in biološke odpadke, na startu in cilju bodo dodani še zabojniki za papir. Odpadke odlagamo ločeno v zabojnike, pri tem upoštevamo oznake na zabojnikih in navodila.Brošura 60. obletnica Pohodov ob žici

Slovanska knjižnica pri Mestni knjižnici Ljubljana je v okviru svojega programa Kulturna dediščina za družine izdala brošuro o 60. obletnici Pohodov ob žici, avtorjev mag. Gašperja Hudolina (bibliotekarja MKL Slovanske knjižnice) in ge. Ane Nuše Kerševan, predsednice društva Zeleni prstan. Poučno brošuro, ki bo na razpolago v vseh knjižnicah Mestne knjižnice Ljubljana in na informacijskih točkah Pohoda ob žici si lahko ogledate na tej povezavi!