Zmajčkov triatlon. Triatlon za najmlajše

Objavljeno
20. avgust 2018 12.08
Posodobljeno
20. avgust 2018 12.08
M.C.
M.C.
Cici triatlon bo zopet eden izmed pomembnejših tekmovanj na triatlonu LJUBLJANA, ki bo 26. avgusta na Kopališču Kodeljevo. Otroci, ki bodo štartali v dveh starostnih kategorijah bodo odprli triatlon Ljubljana. Preplavati bodo morali 50 metrov, prekolesariti 2,5 kilometra in preteči 500 metrov. Dolžine, s katerimi lahko brez težav opravi vsak otrok.

 Posebno vabilo vsem otrokom, ki se želijo v triatlonu preizkusiti prvič


"Tekmovanje skušamo narediti otrokom zelo prijazno in na katerega želimo privabiti čim več otrok, ki se s triatlonom še niso srečali. Vsakemu otroku, ki se želi preizkusiti v triatlonu na #triatlonLJUBLJANA2018 nudimo v TK Ljubljana vso potrebno podporo: ogled prog s klubskim trenerskim spremstvom, brezplačna izposoja triatlonskega dresa in posebno darilce ob uspešnem končanju otroškega triatlona." Je povedal Mitja Mori, vodja tekmovanja.

Časovnica
Ob 11:00h štart CICI A (cicibanke in cicibani) – letniki rojstva 2009&2010&2011
Ob 11:30h štart CICI B (ml. deklice in ml. dečki) – letniki rojstva 2007&2008
Vsi, ki opravijo s triatlonom dobijo posebno darilce, prvi trije v vsaki kategoriji pa pokalčke in nagradico sponzorja.

Proge na otroškem triatlonu
Plavanje poteka v pomožnem bazenu. Štart je z nasprotne strani bazena. Otroci morajo plavati okoli boje do izhoda iz vode, ki je na stopnicah iz bazena.
Kolesarska proga je speljana v enem krogu v dolžini 2,5 km in je ravninska z U obratom na 1,25 km. Na obratu bo redar, ki bo usmerjal kolesarje.

Tekaški del je speljan po dovozni poti do bazena. Otroci se morajo držati desnega roba. Na koncu dovozne poti je obrat v obliki majhnega kroga, ki je speljan v nasprotni smeri urinega kazalca. Na obratu bodo redarji, ki bodo poskrbeli da bodo otroci pravilno usmerjeni.

cici tratlon-01

 


Ostale pomembne informacije za trenerje in spremljevalce otrok
Ogled kolesarske in tekaške proge je do 10.20h (kolesarska proga je odprta za promet do 11h, ko se prične tekmovanje, zato prosimo za uporabo kolesarske steze in upoštevanje CPP).
Menjalni prostor za CICI A in B se odpre 10.15h in zapre ob 10.40h.
CICI A in CICI B tekmovalci in tekmovalke bodo imeli posebej označeno območje v menjalnem prostoru.
Predstavite CICI prog ob 10.45h
Štart ob 11.00h: CICI A in ob 11.30: CICI B
Kolesa se lahko vzamejo iz menjalnega prostora za CICI A in B triatlon takoj po prihodu zadnjega v CICI B kategoriji v cilj in najkasneje do 12.10h

 

Prijave
Prijavim.se
Štartnina za otroški triatlon je 5€ v predprijavi in na dan tekmovanja.
Predprijave do četrtka 23. avgusta.

Info
Mitja Mori, TK Ljubljana, vodja tekmovanja, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., 041 505 003

 

TK Ljubljana