Zračnica ti moja nesrečna

Objavljeno
04. maj 2017 12.05
Posodobljeno
04. maj 2017 12.05
Andraž Vide Čeligoj
Andraž Vide Čeligoj
Se vam je že kdaj zgodilo, da ste se s svojim dvokolesnim, nožno gnanim prijateljem ležerno prevažali v nedeljo, po dobrem kosilu in obveznem ogledu dirke Moto GP, nakar vas je, tako iz "zasede" presenetil tisti rahli pssst ali krepki bum iz ene izmed vaših dragocenih kolesarskih pnevmatik?

Znano, ne?

In kot nalašč, ravno danes niste vzeli s seboj tistega obveznega dela kolesarske opreme s seboj: rezervne zračnice in tlačilke!

Drama!

Ni kaj, kolo bo potrebno potiskati do doma. Pa je šla po vodi lepa nedelja.

Ja, to se vam lahko zgodi in ne boste verjeli, tudi dogaja. Na žalost do dežele pod Aljaževim stolpom niso še prišli avtomati za prodajo kolesarskih zračnic.

Imamo pa vse druge mogoče avtomate: avtomate za prodajo pijač, hrane, profilaktikov (kar vzemite slovar v roko)in še kake bi lahko našli.

Tistih, kolesarskih, pa nimamo.  No, rešitev imajo v deželi gospoda Ferdinanda ( pa ne bikca Ferdinanda), kjer so ti avtomati posejani kot gobe po dežju.

In ja, imel sem priložnost stestirati enega v bližini domovanja najbolj znanih, zdaj plastičnih kock na svetu -  Lego kock.

Na razpolago sem imel kar nekaj dimenzij, od tistih za specialke, do tisth, ki polnijo notranjost pnevmatik otroških vozičkov. Izbira je bila velika. Cena je bila tudi sprejemljiva. Večinoma so vsi avtomati opremljeni tudi s kompresorjem za polnjenje gumijaste duše kolesa z zrakom. In ker so v Nemčiji izredno priljubljena E-kolesa, so zraven avtomatov za zračnice postavili tudi polnilnice za njih. 

Zgledno, ni kaj!

Čas je, da se taki avtomati pojavijo tudi pri nas. Se strinjate?

Pa čim manj "defektov" in zvočnih efektov vam želim!