Aston Martin bo znova izdelal avtomobil iz filma Goldfinger

Prva vozila naj bi novim lastnikom dobavili leta 2020. Odšteti bo potrebno okoli tri milijone evrov.
Fotografija: Aston Martin DB5 - od 28 primerkov modela DB5, ki jih bodo izdelali, jih bo naprodaj 25. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Aston Martin DB5 - od 28 primerkov modela DB5, ki jih bodo izdelali, jih bo naprodaj 25. FOTO: Reuters

London, 21. avgusta - Številni si želijo voziti avtomobil, kakršnega je imel slavni tajni agent James Bond. Premožnejši oboževalci agenta 007 pa si bodo poslej te sanje lahko tudi izpolnili. Britanski proizvajalec avtomobilov Aston Martin je namreč napovedal, da bo znova izdelal skupno 28 avtomobilov DB5 iz filma Goldfinger, in to z opremo tajnega agenta.

Aston Martin DB5 iz tretjega filma o slavnem tajnem agentu, v katerem je Bonda upodobil Sean Connery, velja za najbolj prepoznaven Bondov avtomobil.
 

Novi avtomobili bodo imeli nekaj posebnosti


Prva vozila naj bi novim lastnikom dobavili leta 2020. Od 28 primerkov modela DB5, ki jih bodo izdelali, jih bo naprodaj 25, za vsakega pa bo treba odšteti 2,75 milijona britanskih funtov (okoli tri milijone evrov) in davek.

Tako kot v filmu bodo tudi novi avtomobili DB5 imeli nekaj posebnosti. Po navedbah podjetja naj bi tako imeli vrtljivo registrsko tablico in še nekaj tehnične opreme, kakršno je v svojem vozilu v filmu imel James Bond. A skritega orožja, kakršno je imel Bond v Goldfingerju, novi avtomobili ne bodo imeli, so še pojasnili pri Aston Martinu.

Komentarji: