Center mobilne prihodnosti v Aleji

            Volkswagen in načrti z elektriko.
            Fotografija: Volkswagnov center mobilne prihodnosti glavno zvezdo še čaka - električni VW ID.3 naj bi zamenjal hrošča, ki je zdaj pod pregrinjalom
Foto Gašper Boncelj
            Odpri galerijo
            Volkswagnov center mobilne prihodnosti glavno zvezdo še čaka - električni VW ID.3 naj bi zamenjal hrošča, ki je zdaj pod pregrinjalom Foto Gašper Boncelj

            Tako kot ima koncern Volkswagen velike načrte na področju električnih avtomobilov, je v tej smeri aktiven tudi njihov slovenski zastopnik Porsche Slovenija, ki se pripravlja na prodajo prvega povsem elektriki namenjenega modela ID.3, hkrati pa v ljubljanskem nakupovalnem središču Aleja odpira nekakšen izkustveni center, kjer je mogoče dobiti različne informacije na temo elektro mobilnosti.
             
            Kot je dejal direktor znamke Volkswagen v Sloveniji, Marko Škriba, v tem primeru ne gre za nakupovalni salon, ampak za prostor s strokovnim osebjem, kjer ljudem posredujejo kakršne koli informacije, izkušnje v zvezi z električno mobilnostjo.
            Kot pravi Marko Škriba, direktor znamke Volkswagen v Sloveniji, imajo s prihajajočim električnim ID.3 velike prodajne načrte.<br />
Foto Gašper Boncelj
            Kot pravi Marko Škriba, direktor znamke Volkswagen v Sloveniji, imajo s prihajajočim električnim ID.3 velike prodajne načrte.
            Foto Gašper Boncelj
            Tam bo seveda mogoče dobiti  vse informacije o Volkswagnovih električnih avtomobilih, o različnih polnilnih tehnikah zanje (sami na tem področju ponujajo  blagovno znamko Moon). Načrtujejo tudi različna predavanja na temo nove mobilnosti, s časom pa želijo na tej lokaciji ponuditi testne vožnje pod nadzorom.

            Za zdaj so v t.i. ID hub razstavljeni različni baterijski in priključno hibridni modeli znamke, ki so na našem trgu že prisotni, v kratkem pa naj bi se tam znašel tudi električni ID.3, ki ga bodo začeli prodajati julija in je neke vrste zastovonoša nove pogonske strategije znamke. Zanj - v prvih primerkih bo opremljen s srednje zmogljiv baterijo 58 kWh - imajo po lastnih navedbah 140 rezervacij, tisti, ki bodo sklenili nakupne pogodbe bodo avtomobil prejeli do konca septembra.
             

            Komentarji: