Izteka se glasovanje za slovenski avto leta

Bralci izbirate med 26 novimi modeli avtomobilov na slovenskem trgu. Glasujete lahko do vključno 18. decembra.

Objavljeno
10. november 2018 06.00
Posodobljeno
17. december 2018 11.42
Slovenski avto leta Foto Slovenski Avto Leta
G. B.
G. B.
Tudi letos, že 27. zapored, bomo slovenski mediji izvedli tradicionalni izbor slovenskega avta leta. Pri njem sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in tv-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net in avtomobilski blog Komotar Minuta. Čas za glasovanje imate še do vključno 18. decembra.

Pravila ostajajo nespremenjena. Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25. Najprej imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji iz sodelujočih medijev.

image
Slovenski avto leta, utrinki z lanskega izbora. FOTO: Slovenski avto leta


Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, začne svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov januar­ja 2019 ocenili še novinarji in zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2019. Ob končnem izboru bomo izžrebali tudi nagrajence med glasovalci.

Glasujete lahko tako, da v tiskani izdaji Dela in prilogi Na kolesih izpolnite glasovnico, ki jo nato pošljete po pošti. Lahko pa glasujete po spletu. Upoštevali bomo vse glasove, ki jih bomo prejeli do vključno 18. decembra 2018.