Predstavitvena informacija

Jaguar I-PACE je evropski avto leta

Povsem električni Jaguar I-PACE je na evropskem izboru za avto leta 2019 osvojil prvo mesto. Jaguar je to prestižno nagrado prejel prvič.
Fotografija: Foto: Jaguar
Odpri galerijo
Foto: Jaguar

Žirijo natečaja evropski avto leta sestavlja 60 avtomobilskih novinarjev iz 23 držav, ki ocenjujejo tehnično inovativnost, oblikovanje, zmogljivost, učinkovitost in vrednost glede na ceno.



Jaguar I-PACE je bil zasnovan in razvit v Združenem kraljestvu in je z več kot 8000 prodanimi vozili, od tega 75 % v Evropi,* prava globalna uspešnica.

Po videzu in izkušnji vožnje je I-PACE edinstven. Zasnovan je za poln izkoristek svojega električnega pogona in s svojo prilagojeno aluminijasto osnovo zagotavlja tako zmogljivost športnega avtomobila kot praktičnost SUV.

I-PACE je v letu od predstavitve po vsem svetu prejel 55 nagrad, vključno z nagrado za nemški, norveški in britanski avto leta, nagrado za električni avto leta po izboru revije BBC TopGear, kitajski zeleni avto leta in ECOBEST, nagrado revije Autobest.

Ralph Speth je v imenua Jaguarja prevzel nagrado za evropski avto leta. Foto: Jaguar
Ralph Speth je v imenua Jaguarja prevzel nagrado za evropski avto leta. Foto: Jaguar


Za več informacij o I-PACE obiščite www.jaguarslovenija.si

*Podatek z dne 31. januarja 2019

Jaguarjev električni SUV je premagal preostalih šest finalistov – Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-razred in Peugeot 508 – in je bilo v ožjem izboru edino vozilo z ničelnimi emisijami.