Predstavitvena informacija

Jaguar I-PACE je evropski avto leta

Povsem električni Jaguar I-PACE je na evropskem izboru za avto leta 2019 osvojil prvo mesto. Jaguar je to prestižno nagrado prejel prvič.

Objavljeno
19. marec 2019 12.21
Posodobljeno
19. marec 2019 12.21
Foto: Jaguar
Promo Delo
Promo Delo
Žirijo natečaja evropski avto leta sestavlja 60 avtomobilskih novinarjev iz 23 držav, ki ocenjujejo tehnično inovativnost, oblikovanje, zmogljivost, učinkovitost in vrednost glede na ceno.

Naš prvi električni avtomobil, ki je hkrati tudi prvi jaguar z naslovom evropski avto leta, nas navdaja z velikim ponosom. I-PACE je bil v celoti zasnovan in razvit v Združenem kraljestvu. Je tehnološko najbolj izpopolnjeno baterijsko električno vozilo, ki trende določa na novo. Osvojitev naslova evropski avto leta je čast in očitno priznanje dosežkov naše vrhunske ekipe.

PROF. DR. RALF SPETH,
GLAVNI IZVRŠNI DIREKTOR


Jaguar I-PACE je bil zasnovan in razvit v Združenem kraljestvu in je z več kot 8000 prodanimi vozili, od tega 75 % v Evropi,* prava globalna uspešnica.

Po videzu in izkušnji vožnje je I-PACE edinstven. Zasnovan je za poln izkoristek svojega električnega pogona in s svojo prilagojeno aluminijasto osnovo zagotavlja tako zmogljivost športnega avtomobila kot praktičnost SUV.

I-PACE je v letu od predstavitve po vsem svetu prejel 55 nagrad, vključno z nagrado za nemški, norveški in britanski avto leta, nagrado za električni avto leta po izboru revije BBC TopGear, kitajski zeleni avto leta in ECOBEST, nagrado revije Autobest.

image
Ralph Speth je v imenua Jaguarja prevzel nagrado za evropski avto leta. Foto: Jaguar


Za več informacij o I-PACE obiščite www.jaguarslovenija.si

*Podatek z dne 31. januarja 2019

Jaguarjev električni SUV je premagal preostalih šest finalistov – Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-razred in Peugeot 508 – in je bilo v ožjem izboru edino vozilo z ničelnimi emisijami.

O Jaguarju
Jaguarjeva dediščina elegantnega dizajna in osupljive zmogljivosti svet navdušuje že 80 let. Današnjo svetovno družino Jaguar sestavljajo nagrajene limuzine XE, XF in XJ, izstopajoči športnik F-TYPE, zmogljivi crossover F-PACE, ki je hkrati najhitreje prodajan Jaguar doslej, nov kompaktni zmogljivi SUV E-PACE in zdaj tudi I-PACE, popolnoma električni SUV, ki Jaguar postavlja na čelo električne revolucije.