Predstavitvena informacija

Kdo je ta, za katero se obračajo glave?

Pametne, močne, samozavestne ženske z občutkom za eleganco očarajo vsakogar. Navdihnile so tudi oblikovalce nove generacije avtomobilov Ford Fiesta, ki se ponaša s prenovljenim videzom.
Fotografija: Avtomobil, ki so ga navdihnile ženske. Foto: Ford
Odpri galerijo
Avtomobil, ki so ga navdihnile ženske. Foto: Ford


Urbana, elegantna in dinamična lepotica bo tako nemudoma segla do srca tudi nežnejšemu spolu, saj se mu bo z njo preprosto poistovetiti.

Za vsako osebnost svoja Fiesta
Fieste so na voljo v več različicah, ki ustrezajo različnim osebnostim in voznim željam: elegantna Fiesta Titanium, Fiesta ST-Line s potezami športnega oddelka Ford Performance in prestižna Fiesta Vignale.
Letos sta se jim pridružili še vrhunska športnica Fiesta ST in novinka Fiesta Active kot prvo Fordovo »crossover« vozilo, ki oblikovanje trpežnega športnega terenca z dvignjenim podvozjem, strešnimi nosilci in zaščitnimi oblogami združuje s praktičnostjo kombilimuzine in pristno Fiestino vozno dinamiko. Fiesta Active bo navdušila tako aktivnejše kot tiste, ki cenijo nekoliko višji položaj sedenja in odlično odzivnost na različnih terenih.

Vaša Fiesta je lahko natanko tako individualna in samosvoja, kot ste vi, saj jo lahko popolnoma prilagodite svojemu okusu in željam. Na voljo je namreč skoraj 20.000 kombinacij za personalizacijo notranjosti in zunanjosti.

Vrst Fiest je več. Foto: Ford
Vrst Fiest je več. Foto: Ford


Lepa in pametna
Fiesta je tehnološko najbolj napreden mali avto na svetu. Združuje kar 15 inovativnih Fordovih tehnologij za pomoč pri vožnji. Z njo bo parkiranje veliko manj stresno, saj vam bo pomagala poiskati ustrezen parkirni prostor in parkirati bočno ali vzvratno. Njene tehnologije bodo poskrbele tudi za večjo varnost: pomagale vam bodo z zaznavanjem pešcev in preprečevanjem trčenja (prvič tudi ponoči), prepoznavale prometne znake in vas celo opozarjale, ko bodo zaznale vašo nezbranost.

B&O PLAY: zasebna koncertna dvorana
Vrhunska vozna izkušnja bo še popolnejša, če boste svoji Fiesti dodali ekskluzivni zvočni sistem B&O PLAY. Inženirji zvoka so ga razvili posebej za kabino Fieste, zato je zvok ob poslušanju glasbe res izjemen. Med vožnjo se boste počutili kot v zasebni koncertni dvorani, saj glasba zveni tako, kot so si jo zamislili njeni ustvarjalci. Za preprosto upravljanje glasbe, navigacije in celo vašega pametnega telefona pa skrbi Fordov najnovejši sistem SYNC 3 z velikim zaslonom na dotik in govornim upravljanjem.

Začuti. Vsak. Fiesta. Trenutek.<strong> </strong>Foto: Ford
Začuti. Vsak. Fiesta. Trenutek. Foto: Ford


Močna in varčna
Med najsodobnejšimi Fiestinimi pogonskimi sklopi sta večkrat nagrajeni 1,0-litrski bencinski EcoBoost z močjo do 103 kW (140 KM) in 1,5-litrski dizelski motor TDCi s 88,3 kW (120 KM). Motorji bodo poskrbeli za varčno in manj onesnažujočo vožnjo brez kompromisov pri moči – in za užitek pri vožnji brez slabe vesti. 

Začuti. Vsak. Fiesta. Trenutek.

Fiesta je ustvarjena za intenzivno, pa vendar prefinjeno doživetje vožnje. Težko je opisati, kaj točno to pomeni, zato si privoščite testno vožnjo z njo in jo izkusite. Vemo, da vas bo očarala ravno tako, kot je nas.