Predstavitvena informacija

Najboljša vožnja je varna

Čez dober mesec bomo na svojih vozilih spet menjali pnevmatike iz letnih v zimske, kar je prvi korak k pripravi na nepredvidljive razmere na cestah vse tja do marca. Ne pa tudi edini.

Objavljeno
15. oktober 2019 08.27
Posodobljeno
15. oktober 2019 13.32
Pogoj za udobno vožnjo je varno, brezhibno vozilo. FOTO: Citroën
Promo Delo
Promo Delo
Zimsko vreme v zadnjih nekaj letih vedno znova preseneča. Ko se zaradi milih temperatur že skoraj poslovimo od misli na zimsko idilo in je božič, ki spet ni bil bel, mimo, presenetijo mraz, sneg, led in prometni kaos. Vožnja bo v takšnih razmerah veliko manj stresna, ko bo vozilo na njih dobro pripravljeno. 

Kaj lahko storite sami

1.    Preverite sistem peri-briši
Gumica brisalcev mora biti zelo prožna, zlasti v deževno-snežnih razmerah. Ker je zelo občutljiva, jo je priporočljivo zamenjati najmanj dvakrat na leto – pred zimo in po njej. Vedno imejte pri sebi vsaj en liter tekočine za čiščenje vetrobranskega stekla, saj je pozimi porabimo več.

2.    Poskrbite za varnost
Če talne obloge »plešejo«, se rado zgodi, da se zataknejo ob pedale ter s tem ogrožajo varnost vas in drugih udeležencev v prometu. Zato naj bodo ustrezno nameščene in pritrjene. Za dež in sneg so najbolj primerne gumijaste, saj tekstilne zaradi izhlapevanja vode v potniški kabini ustvarjajo kondenz (zarošena stekla).

3.    Preverite pnevmatike
Starost pnevmatik naj ne bi presegala šest let. Preverite tudi indikatorje obrabljenosti. Nakup in menjavo pnevmatik opravite na pooblaščenem servisu. Mreža Citroën vam, če ste imetnik kartice Diners Club Citroën, omogoča brezplačno hrambo v hotelu za pnevmatike, s čimer jim podaljšate življenjsko dobo. Tako bodo optimalno ohranjene, ko jih bo spet treba zamenjati – tudi to vam bodo uredili pri pooblaščenih serviserjih Citroën.

4.    Opremite se
Zagotovite si obvezno opremo, ki jo mora imeti vsako vozilo: varnostni trikotnik, paket prve pomoči z veljavnim rokom (če je ta pretečen, boste plačali kazen), poln komplet žarnic; rezervna količina tekočine za vetrobransko steklo, verige; priporočamo tudi gasilni aparat, vlečno vrv in baterijsko svetilko.


Pogoj za varno vožnjo je brezhibno vozilo
Čeprav lahko torej nekaj stvari postorite sami, redne vzdrževalne preglede in druge zahtevne posege prepustite pooblaščenim oziroma visoko usposobljenim strokovnjakom.

Pred hladnejšimi meseci je priporočljivo opraviti vzdrževalni servis, na katerem vam med drugim pregledajo:
•    zavore, zavorno tekočino
•    olje in filter za olje
•    svetila
•    sistem goriva
•    stanje oz. napolnjenost akumulatorja
•    hladilni sistem idr.

image
Strokovnjaki mreže Citroën bodo vaše vozilo temeljito pregledali in pripravili na nove poti. FOTO: Shutterstock


Obenem obrabljene dele nadomestijo z originalnimi nadomestnimi. V skladu s priporočili iz servisne knjižice vozila dolijejo tudi vse tekočine, razen goriva.

Zakaj servisirati v pooblaščeni mreži Citroën? Ker se splača! Kdor servisira, profitira!
•    Redno vzdrževanje
•    Optimalno opravljena servisna storitev z originalnimi nadomestnimi deli 
•    Brezplačno članstvo v klubu zvestobe MyCITROËN plus, ki prinaša številne ugodnosti vse leto (do 40 % prihranka pri dodatni opremi, do 35 % prihranka pri servisnih ugodnostih, storitev Citroën Asistenca Plus)
•    Eno leto brezplačnih storitev Citroën Asistenca Plus ob rednem servisiranju vozila v pooblaščeni mreži Citroën
•    Citroënov izdelek meseca – vsak mesec akcijska ponudba cenovno konkurenčnih sezonskih izdelkov, namenjenih širšemu krogu strank, tudi voznikom drugih vozil 


Ko bo vaše vozilo skrbno in zanesljivo pregledano ter pripravljeno na muhaste zimske razmere, bo vožnja udobna in sproščena. Včlanite se v klub zvestobe s spletnim obrazcem, obiskom najbližjega pooblaščenega servisa Citroën ali s klicem na 080 30 15.