Nova kompaktna škoda je scala  

Novost: Naslednica modela rapid spaceback  
Objavljeno
06. december 2018 19.29
Posodobljeno
07. december 2018 11.42
Škoda scala Foto Škoda
G. B.
G. B.
Češka Škoda, ki je sicer del koncerna Volkswagen, je danes razkrila podobo svojega novega kompaktnega modela, ki so mu dali ime škoda scala.

Gre za naslednika modela rapid spaceback, od katerega je scala daljša za 6 cm (436 cm), kot prvi izdelek te znamke je pripravljena na sodobni koncernski skupni osnovi za manjše avtomobile. Scala deluje dokaj atkraktivno z  zadnje strani, kjer izstopajo  nizke luči ostrih linij in velik napis znamke na prtljažnih vratih. Po zatrjevanju  snovalcev prinaša prostorno kabino in 467 litrov prtljažnika, ki ga je s podrtjem druge vrste moč povečati na 1410 litrov.

Scala izstopa tudi z ureditvijo armaturne plošče s digitalnimi merilniki za volanom, po želji velikim večfunkcijskim zaslonom in siceršnjim bolj naprednim izgledom, kot smo ga pri Škodi poznali doslej. Novinka bo imela več ponudbe na bencinski strani, saj jo bo lahko poganjal 1-litrski trivaljni bencinski motor z močjo 70 ali 85 kW ter 1,5-litrski štrivaljnik z močjo 110 kW. Še ohranjajo tudi dizelsko ponudbo in sicer motor prostornine 1,6 litra z močjo 85 kW.