Predstavitvena informacija

Opel praznuje 120 let proizvodnje avtomobilov

Opel je eden od avtomobilskih proizvajalcev z najdaljšo tradicijo na svetu, letos znamka praznuje že 120 let.

Objavljeno
22. marec 2019 08.05
Posodobljeno
22. marec 2019 08.05
Opel Patentmotorwagen System Lutzmann je bil izdelan ročno. Foto: Opel
Promo Delo
Promo Delo

Kar se je začelo v garaži v Rüsselsheimu na Majni s 65 ročno izdelanimi vozili Opel Patentmotorwagen System Lutzmann, je že davno preraslo v množični fenomen z več kot 70 milijoni izdelanih avtomobilov doslej.

Že od začetka je bilo Oplovo vodilo izdelovati avtomobile čim bolj učinkovito in tako zagotoviti, da bodo dostopni širši javnosti. V tridesetih letih 20. stoletja so na trg poslali tehnološko napredna vozila za množice: to sta bila Opel P4 in Kadett. 
Leta 1968 so na cesto pripeljali dostopen športni sanjski avto – Opel GT.

image
Opel GT je veljal za sanjski športni avto. Foto: Walter Tillmann


Po padcu berlinskega zidu in odprtju nove tovarne v Eisenachu je postal Opel bolj priljubljen kot kdaj prej.

Leta 1982 mu je uspel veliki met z malim avtomobilom. Corsa A je zaokrožila ponudbo znamke in lepo dopolnila Kadetta. Na osupljiv način je prikazala, kako je možno izkoristiti majhen prostor brez kompromisov pri uživanju v vožnji ali stroških uporabe.

image
Corsa A je zaokrožila ponudbo znamke in lepo dopolnila Kadetta. Foto: Opel


Doslej je bilo registriranih skoraj 14 milijonov Cors. Sledi nova generacija, ki bo poskrbela za novo poglavje zgodbe o uspehu – s povsem električno različico Corse.

Tako kot je Corsa oblikovala segment malih avtomobilov, Zafira od leta 1999 določa segment kompaktnih enoprostorcev s prostorom za sedem oseb. Trenutna Zafira je mojstrica preobrazbe, saj ji sistem sedežev Flex7®Plus zagotavlja dva značaja: lahko je dostavnik ali salon na kolesih.

image
Zafira je lahko dostavnik ali salon na kolesih. Foto: Opel


S trenutno generacijo Astre je Opel leta 2015 odkril novo lahkotnost bivanja. Astra je prepričala uporabnike in strokovnjake, zato so ji podelili naziv evropski avto leta 2016.

Insignia A je kot prvi Opel že leta 2008 uvedla prepoznavanje prometnih znakov in je na voljo z inteligentnim sistemom osvetlitve AFL+. 
SUV je magična beseda tega trenutka v avtomobilski industriji. Opel je zelo zgodaj prepoznal ta trend in se že leta 2012 odzval z edinstveno ponudbo v segmentu B. Manjša kompaktna Mokka je na voljo tudi s štirikolesnim pogonom in je že od vsega začetka izjemno priljubljena. V kompaktnem razredu sta se ji leta 2017 pridružila še Crossland X in Grandland X.

Tudi danes so Oplove značilnosti inovativne rešitve, kot so:
•    IntelliLux LED®, matrični žarometi v kompaktni Astri (evropski avto leta 2016) in admiralski ladji Insignii
•    aktivni ergonomski sedeži s potrdilom združenja AGR (na voljo v različnih modelih) 
•    obsežna paleta asistenčnih sistemov za več varnosti in udobja (v vseh modelih)


Ob obletnici je Opel pripravil posebno ponudbo 120 let za vsa svoja vozila. Ta vključuje bogate pakete opreme, 2 + 2 leti jamstva Opel Flexcare ter zajamčeno zadovoljstvo s 30-dnevno možnostjo vračila.