Glasujte za slovenski avto leta

Izbirate med 25 novimi modeli avtomobilov na slovenskem trgu.

Objavljeno
26. oktober 2019 06.00
Posodobljeno
04. november 2019 12.25
FOTO: Slovenski avto leta
Na kolesih
Na kolesih
Tudi letos, že 28. zapored, bomo slovenski mediji izvedli tradicionalni izbor slovenskega avta leta. Pri njem sodelujemo Motorevija AMZS, Delo in Slovenske novice, Dnevnik in Nedeljski dnevnik, Večer, Evo, Avto magazin, Val 202 in tv-oddaja Avtomobilnost, spletni portal Planet Siol.net in avtomobilski blog Komotar Minuta.

Kako lahko glasujete?

Glasujete s spodnjo elektronsko glasovnico, in sicer enkrat na teden.

Glasovnice najdete tudi v sobotni izdaji časopisa. Pošljete jih lahko na naslov Delo, Dunajska 5, 1509 Ljubljana. Upoštevali bomo vse, ki jih bomo prejeli do vključno 29. novembra 2019; fotokopirane bomo izločili.


Za naslov se potegujejo vsi novi modeli avtomobilov, ki so letos prišli na trg in jih bo do 30. novembra registriranih vsaj 25. Najprej imate glavno besedo bralci, gledalci in poslušalci, ki boste s svojimi glasovi izbrali finaliste in jim zagotovili prve točke za končni izbor, v katerem bomo odločali avtomobilski novinarji iz navedenih medijev.

Vrhunec dogajanja bo sredi januarja, ko bomo člani uredništev medijev, ki sodelujejo pri izboru slovenskega avta leta, odločili o zmagovalcu.


Glasujete lahko za 25 avtomobilov. Po pravilih izbora se bo v finale uvrstilo pet modelov, ki bodo dobili največ podpore bralcev, gledalcev in poslušalcev. Tisti, ki bo zbral največ glasov, začne svojo pot v finalu s šestimi točkami, drugouvrščeni s štirimi, tretji s tremi in tako do petega mesta. Po enakem sistemu bomo pet finalistov januar­ja 2020 ocenili še novinarji in zmagovalec, ki bo osvojil največ točk, bo postal slovenski avto leta 2020.

  .