Prihaja clio pete generacije (FOTO)

Že od prve predstavitve leta 1990 je clio najbolje prodajan Renaultov model. V Sloveniji na začetku jeseni.
Fotografija: Renault clio pete generacije bo v Slovenijo prispel jeseni. FOTO: Renault
Odpri galerijo
Renault clio pete generacije bo v Slovenijo prispel jeseni. FOTO: Renault

 

Na bližajočem se avtomobilskem salonu v Ženevi bo na ogled nekaj zanimivih avtomobilov. Resda renault clio na razstavi ne bo najbolj ekstravaganten, bo pa peta generacija tega priljubljenega avtomobila vzbudila veliko pozornosti zaradi svoje množičnosti. Že od prve predstavitve leta 1990 je clio namreč najbolje prodajan Renaultov model, marsikje je celo najbolje prodajan model med vsemi avtomobilskimi znamkami, kar velja tudi za Slovenijo.

Notranjost renaulta clia pete generacije. FOTO: Renault
Notranjost renaulta clia pete generacije. FOTO: Renault


»Clio pete generacije je za nas zelo pomemben. Clio je ikona in najnovejša izvedba ima vse najboljše od prejšnjih generacij. Zunanja oblika četrte generacije je naše kupce očarala in jih še naprej zapeljuje, zato smo se odločili, da to gensko zasnovo obdržimo, v novem modelu pa ji dodamo nekaj več modernosti in elegance. To je najboljši clio doslej,« je dejal Laurens van den Acker, direktor za industrijsko oblikovanje pri Renaultu.

Drugačen je tudi zadek. FOTO: Renault
Drugačen je tudi zadek. FOTO: Renault


Največjo preobrazbo je doživela notranjost. Materiali naj bi bili prijetnejši na otip, linije modernejše, zato clio spominja na avtomobile iz višjih cenovnih razredov, veliko pozornosti so snovalci namenili tehnološkim dodatkom. Najbolj zbode v oči 9,3-palčni multimedijski zaslon, saj tako velikega nima še noben drug renault. Postavljen je pokonci in je blago zasukan proti vozniku. Merilniki ne bodo več analogni, temveč digitalni, hkrati bodo preglednejši zaradi manjšega volana, armaturna plošča pa bo imela valovite linije, udobnejši naj bi bili tudi sedeži.

Notranjost renaulta clia pete generacije. FOTO: Renault
Notranjost renaulta clia pete generacije. FOTO: Renault


Prav tako je modernejša zunanja oblika. Maska je večja, a je po drugi strani novi clio štirinajst milimetrov krajši. Nekaj bo novih barv, skupno boste lahko izbirali med enajstimi odtenki. V prtljažniku bo 391 litrov prostora, veliko odlagalnih površin bo tudi v pot­niškem delu. Za sladokusce bosta na voljo še športna različica R.S. in elegantnejša initiale paris. Seveda bo novi clio v Sloveniji pomemben tudi zaradi proizvod­nje v novomeški tovarni Revoz.

Komentarji: