Renault bo Ghosna obdržal na mestu izvršnega direktorja

Carlosa Ghosna so aretirali novembra, ta teden pa tudi uradno obtožili zaradi prikrivanja dejanske višine osebnih dohodkov.
Fotografija: Prvotni rezultati notranje preiskave v Renaultu so po poročanju AFP pokazali, da je bila Ghosnova plača urejena v skladu s francosko zakonodajo. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Prvotni rezultati notranje preiskave v Renaultu so po poročanju AFP pokazali, da je bila Ghosnova plača urejena v skladu s francosko zakonodajo. FOTO: AFP

Uprava francoskega avtomobilskega proizvajalca Renaulta še naprej stoji ob strani Carlosu Ghosnu, ki so ga novembra na Japonskem aretirali, ta teden pa tudi uradno obtožili zaradi prikrivanja dejanske višine osebnih dohodkov v zadnjih osmih letih. Renault bo Ghosna obdržal na mestu izvršnega direktorja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.



Prvotni rezultati notranje preiskave v Renaultu so po poročanju AFP pokazali, da je bila Ghosnova plača urejena v skladu s francosko zakonodajo.

Ghosn je sicer v japonskem priporu od 19. novembra. Aretirali so ga na podlagi sumov prirejanja poslovnih knjig, v ponedeljek pa ga je tožilstvo uradno obtožilo zaradi prikrivanja dejanske višine osebnih dohodkov v zadnjih osmih letih.

Ghosn je sicer vodil sodelovanje Renaulta z japonskima proizvajalcema avtomobilov Nissanom in Mitsubishijem. Po aretaciji ga je Nissanov upravni odbor odstavil s položaja predsedujočega upravnega odbora, nekaj dni za tem pa je storil še upravni odbor Mitsubishija.

V Renaultu mu vse od aretacije stojijo ob strani. Za zagotovitev nemotenega poslovanja sicer začasno skrbi izvršni poslovni direktor Thierry Bollore, še poroča AFP.

Komentarji: