Saloni odpadajo drug za drugim  

Avtomobilske razstave: Pred kratkim so odpovedali junijsko prireditev v Detroiu, danes jesensko v Parizu.  

Objavljeno
30. marec 2020 16.46
Posodobljeno
31. marec 2020 08.35
Naslednja v vrsti odpadlih javnih prireditev je jesenska bienalna razstava avtomobilov v Parizu. Na fotografiji je utrinek s prireditve jeseni leta 2018.
FOTO: AFP
Avtomobilske razstave imajo v zadnjih letih že brez pandemije kororonavirusa veliko težav, zdaj pa so sploh v nemilosti. Čeprav bi se morala zgoditi šele jeseni, so organizatorji avtomobilskega salona v Parizu prireditev že danes odpovedali.
 
To je že četrta rdeča luč v relativno kratkem času. Ženevska razstava v prvih dneh marca je bila odpovedana tik pred zdajci, takrat se je epidemija koronavirusa v Evropi šele začenjala.

Če so prireditelji razstave v New Yorku, ki bi morala potekati ravno te dni, takrat še precej hrabro menili, da bo z njihovo prireditvijo ob bolj strogih preventivnih sanitarnih ukrepih vendarle šlo, so jo v sosledju dogodkov morali kmalu preložiti na konec avgusta.

Pred nekaj dnevi je bila odpovedana tudi razstava v Detroitu, ki bi morala biti junija in v tem terminu dobiti nekak nov zagon, ki so ji ga v zimskem terminu jemale druge prireditve, posebej sejem zabavne elektronike v Las Vegasu. Kakšne so danes tamkajšnje razmere, po svoje priča podatek, da bodo prireditveno prizorišče spremenili v zasilno bolnišnico. 

Danes pa je bila odpovedana tudi razstava, ki bi morala potekati v prvih dneh oktobra na razstavišču Porte de Versailles v Parizu. Organizatorji sicer razmišljajo o možnosti kakih alternativnih rešitev.