Predstavitvena informacija

To je avto za vašo družino

Ko se dvojina spremeni v množino, lahko različne zahteve družinskega vsakdana zadovolji le varno, prostorno in do otrok prijazno vozilo, ki hkrati zna s svojo poskočnostjo popihati na voznikovo dušo in je prijazno do družinskega proračuna.
Fotografija: Foto: Škoda
Odpri galerijo
Foto: Škoda

Kot številne slovenske družine že vedo, je Škoda Octavia Combi, še posebej v izvedbi Family in s financiranjem 1 %, točno takšno vozilo. 

A začnimo na začetku
Idealnega družinskega avtomobila verjetno res ni, saj je za kaj takega vedno preveč različnih želja. A ravno Octavia je model, pri katerem je bila čim širša družinska uporabnost od nekdaj v vrhu prioritet inženirjev in oblikovalcev. Že tako do družine prijazen model pa ima še posebno izvedenko Family, pri kateri so številnim tehničnim rešitvam dodali še spretno zamišljen in cenovno ugodno pozicioniran paket opreme, ki želi družini na poti omogočiti kar največ udobja, praktičnosti in varnosti, in to brez prevelikih kompromisov pri zmogljivostih in ponudbi motorjev.

Octavia Combi Family je torej najprostornejša različica Škodine uspešnice, ki pri kupcih upravičeno velja za pravi prostorski čudež, ki je povrhu vsega še udoben, zanesljiv in varen. V zadnji, zdaj že osveženi tretji generaciji to velja še toliko bolj, saj 4,67 metra dolg Combi ponuja več kot dovolj prostora za male in velike potnike, hkrati pa lahko v enostavno dostopen (in dober meter širok) prtljažnik spravite še med 610 in 1050 litri prtljage. To so podatki, ki skupaj s koristno nosilnostjo 645 kilogramov Octavio umeščajo v vrh razreda. 

Foto: Škoda
Foto: Škoda

 
Omeniti velja še tako imenovane rešitve Simply Clever, ki predstavljajo originalen Škodin pogled na praktično vsakdanjost in (družinsko) uporabnost. Ne verjamete? Kaj pa predal za odsevni jopič pod voznikovim sedežem, predal z dežnikom pod sovoznikovim sedežem, odlagalna prostora za zadnjimi koloteki, držalo za 0,5-litrske steklenice v zadnjih vratih in za 1,5-litrske steklenice v sprednjih vratih, strgalo za led v pokrovčku rezervoarja za gorivo, dodatno zatemnjena stekla zadaj za več intime in zaščito pred soncem …? Družinsko? Uporabno? Pa še kako! »Tako kot je urejen naš dom, je urejena tudi naša Octavia Family: predalčki, mrežice, kljukice, dežniki, vse ima svoje mesto,« je odkrita zadovoljna lastnica Sanja, mamica dveh razigranih malčkov.



Foto: Škoda
Foto: Škoda


Družina na prvem mestu
Ker je v družini varnost ključnega pomena, je tudi Octavia Combi Family opremljena s sedmimi varnostnimi blazinami, čvrsto karoserijo, sistemi ABS, ESC, MSR, EDS, XDS in drugimi sodobnimi aktivnimi in pasivnimi sistemi oziroma varnostnimi pripomočki, ki kot angel varuh pomagajo vozniku in med vožnjo bedijo nad našimi najdražjimi. Za odlično počutje vseh – tako za volanom kot na sedežih – je poleg prostornosti in udobja, ki ga ponuja dodelano podvozje, še kako pomembna oprema. Tu pa Octavia Combi Family zares blesti. 

Foto: Škoda
Foto: Škoda

 
Pohvali se lahko s širokim, skrbno izbranim naborom opreme, ki je še obsežnejši od že tako zelo bogatega paketa opreme Ambition. Nadgrajuje ga namreč z radiem Bolero in večjim, osempalčnim osrednjim zaslonom, občutljivim za dotik, s praktičnim SmartLinkom za zrcaljenje vsebine pametnega telefona (ne glede na sistem) v avtomobilski infotainment (drži, tako s pomočjo Googla na svojem telefonu mimogrede dobite pravo avtomobilsko navigacijo, ki jo lahko spremljate na velikem zaslonu), tu pa so še tempomat za brezstresne daljše poti, dodatna zatemnitev stekel, ki se je veselijo družine z majhnimi otroki na zadnjih sedežih, prostoročna telefonija Bluetooth za zbrano vožnjo med pogovorom in še marsikaj. 

Foto: Škoda
Foto: Škoda

 
Enostavno se je zaljubiti. Kaj pa kupiti?
Ker je v družini treba skrbno obrniti vsak evro in ker se denar, potreben za nakup avtomobila, ne skriva ravno v nogavicah, je zlata vredno financiranje, ki družinskega proračuna ne bo preveč obremenilo. Škodina rešitev je financiranje 1 %: tako na mesec plačate le en odstotek maloprodajne cene izbranega avtomobila. 

Sliši se odlično, ampak tu je vendarle še polog, ki lahko znaša kar nekaj tisočakov, ki jih običajno nimamo kar v predalu, mar ne? In kaj v tem primeru? Brez skrbi, če izpolnjujete zahtevane pogoje za odobritev financiranja, gre pri Škodi (lahko) tudi brez.