Predstavitvena informacija

Zakaj je SUV prava izbira za aktivne

Leta 2015 so športna terenska vozila po prodaji prehitela vse druge vrste avtomobilov. Postala so že pravi statusni simbol in zaščitni znak ljudi, ki znajo uživati življenje.

Objavljeno
11. april 2019 14.00
Posodobljeno
15. april 2019 14.29
Prodaja vozil SUV bo še naraščala. Foto: Citroen
Promo
Promo
Vozila SUV (angl. sport utility vehicles) so v državah, kot so ZDA, Kanada, Avstralija in Indija, sicer zaslovela že v devetdesetih letih. Zaradi velikosti, višine in navadno štirikolesnega pogona so primerna tudi za vožnjo po zahtevnejših terenih, čeprav jih najpogosteje srečamo na urejenih cestah. Uporabniki jih cenijo tudi zaradi udobja in varnosti.

Včasih smo vsa takšna vozila ne glede na znamko radi poimenovali kar z občnim imenom džip ali land rover, danes pa je to poimenovanje zamenjal termin SUV. V športnih terenskih vozilih bodo najbolj uživali posamezniki, pari in družine z avanturistično žilico in željo po koristnem preživljanju prostega časa; z ljubeznijo do kratkih izletov in potovanj malo dlje ter navdušenjem nad aktivnimi počitnicami (smučanje, kolesarjenje, kampiranje …). Pot je namreč najbolj prijetna, ko je udobna in varna.

Zapihal je veter svežine
S Citroënom C5 Aircross je v segmentu vozil SUV zapihal svež veter, saj ima impozanten prednji del in visok pokrov motornega prostora, krasijo ga tekoče linije s prepoznavnimi grafičnimi elementi. To drži tudi dobesedno: opremljen je namreč tudi s stekleno panoramsko streho z možnostjo odpiranja.

image
C5 Aircross ima impozanten prednji del. Foto: Citroen


Če bo zunaj deževalo ali vam veter preprosto ne bo prijal, pa si boste vseeno zaželeli svežega zraka, lahko vklopite sistem AQS (angl. air quality system), ki ga bo očistil. Varni boste tudi pred hrupom premočnega vetra ali cestnega hrupa, saj ima avtomobil vgrajeno napredno zvočno izolacijo.

Njegov potniški prostor – na širokih in udobnih sedežih z masažno funkcijo boste sedeli kot v naslanjaču – je prostoren in veličasten. Enako velja tudi za prtljažnik, katerega prostornina s pomikom sedežev znaša do 720, s poklopom pa kar 1630 litrov.

image
S poklopom sedežev prostornina prtljažnika naraste na 1630 litrov. Foto: Citroen


Vrhunec strokovno podkovanega Citroënovega znanja s področja podvozja pa so inovativni hidravlični omejevalniki, ki učinkoviteje absorbirajo energijo ob nepredvidenih udarcih ali skokih, tako da imate občutek, da lebdite.

To močno, funkcionalno in zanesljivo vozilo je pisano na kožo vsem, ki iščete nekaj več in znate uživati življenje. 

Korak naprej k avtonomni vožnji
Poleg šestih tehnologij, ki omogočajo povezavo z digitalnim svetom, pa Citroën C5 Aircross odlikuje še nabor 20 tehnologij za pomoč pri vožnji, kot so:
-    Highway driver assist, sistem za pomoč vozniku na avtocesti, ki avtomobilu omogoča upravljanje lastnih funkcij hitrosti, poti in položaja na voznem pasu.
-    Prepoznavanje prometnih znakov in omejitev hitrosti s prikazom na instrumentni plošči.
-    Samodejni preklop dolgih luči, ki omogoča varnejšo in bolj sproščeno vožnjo ponoči.


Nekaj drznega in drugačnega
Obline, širina, vzdržljivost, robustnost, edinstvenost pa so besede, ki opisujejo Citroën C3 Aircross, ki ostaja zvest tako genom znamke Citröen kot temeljnim zapovedim športnih terenskih vozil. V svojih atributih združuje funkcionalnost malega enoprostorca in malega kompaktnega SUV. Z njim si boste upali zapeljati na vse vrste cest, saj ima vgrajen sistem za izboljšano vlečno moč (angl. grip control) ter pomoč pri speljevanju v klanec (angl. hill assist descent). Lažje bo tudi spuščanje po klancu navzdol, saj vozilo lahko prilagaja pogonsko moč prednjih koles danemu terenu in ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih. Pri tem lahko izkoristite visok položaj sedeža za vožnjo.

image
Model C3 Aircross ima širino in obline. Foto Citroen


Prostorna notranjost omogoča pet udobnih sedežnih mest z veliko prostora za kolena in nad glavami. Prostornino prtljažnika je moč s 410 povečati na 520 litrov; kar 2,40 m dolg prostor za nakladanje pa pridobimo s preklopom sedeža prednjega sopotnika.

image
S preklopom sedežev pridobite 2,40 m dolg prostor za nakladanje. Foto: Citroen


Tako se lahko z družino odpravite po nakupih, na daljše počitnice, kolesarski izlet ali smučanje, ne da bi se morali v avtu stiskati. Kot C5 Aircross ima tudi model C3 Aircross panoramsko strešno okno, ki ga lahko odpirate in zapirate kakor vam prija.

Seveda ne gre brez uporabne tehnologije. Poleg barvnega zaslon za prikaz podatkov in možnosti za brezžično polnjenje pametnega telefona vam bo pot olajšalo 12 sistemov za pomoč pri vožnji.

Izberite svojo barvno kombinacijo
Da se vam bo v Citroën C3 Aircross vsakič znova še posebej lepo usesti in se v njem peljati, ga prilagodite svojemu okusu. Pri izbiri barvnih kombinacij lahko sodeluje vsa družina: na voljo je namreč osem barv karoserije, tri barve strehe in štirje barvni paketi; skupaj kar 85 kombinacij!


Iščete edinstvena izkustva? Preizkusite model Aircross, ki vas nagovarja, na testni vožnji in se prepričajte o razkošju, ki ga ponuja.