Deloindom: Izolacija fasade je priporočljiva

Pri prenovi 200 let stare stanovanjske hiše je vprašanje fasade bolj zapleteno kot pri prenovi mlajših stavb ali novogradnjah. Predstavljamo konkreten primer iz prakse.
Fotografija: Pri prenovi 200 let stare stanovanjske hiše je vprašanje fasade bolj zapleteno kot pri prenovi mlajših stavb ali novogradnjah. FOTO: T. S. P.
Odpri galerijo
Pri prenovi 200 let stare stanovanjske hiše je vprašanje fasade bolj zapleteno kot pri prenovi mlajših stavb ali novogradnjah. FOTO: T. S. P.

Pri prenovi 200 let stare stanovanjske hiše je vprašanje fasade bolj zapleteno kot pri prenovi mlajših stavb ali novogradnjah. Zadnje so drugače grajene, imajo tanjše zidove, fasade in fasadni sistemi pa se na njih vedejo drugače kot na hiši, zidani iz kamna. Če bi izbirali zimsko bundo, bi najbrž vzeli najnovejšo, narejeno iz modernih materialov, ki vas bodo greli tudi v najhujšem vetru in mrazu. Če imate na izbiro samo volnen pulover, pa boste dobro razmislili, koliko plasti bi bilo smiselno obleči pod njim in iz kakšnega materiala bodo, da vas ne bo grizlo, da se ne boste pretirano potili in da se boste lahko enako premikali kot v tanjši bundi iz umetnih materialov.

Komentarji: