Kolumna Jerneje Jošar: O turških in binkoštnih nageljnih, prvih pridelkih in sreči

Jerneja Jošar v tokratni kolumni med drugim piše, zakaj že vsa leta med zelenjavne gredice sadi turške in binkoštne nageljne ter razkriva, da plodovkam ob sajenju v zemljo dodaja grenko sol. Veste zakaj?
Fotografija: sudoku
Odpri galerijo
sudoku

Ko pridem v »službo«, še preden odpremo vrata za stranke, opravim svoj ritualni sprehod po vrtu. To je čas, ko sem sama s sabo, ko so vsa moja čutila in misli namenjeni samo dogajanju na vrtu. Meditacija. Zavedanje samega sebe in narave, ki nas tako nesebično obdaruje iz dneva v dan. In v tem času je že kar radodarna. Moji dnevi se tako začnejo z opazovanjem vrta, večeri, ko odhajam domov, pa s pobiranjem pridelkov. Med tema dvema ritualoma pa je devet ur na vrtnariji - pestrih, navdušujočih, veselih ... Ne bom rekla delo s strankami, ampak druženje s strankami, niti ne bom rekla delo na vrtu, ampak sproščanje na vrtu, ne bom rekla načrtovanje vrtov, ampak ustvarjanje čarobnih vrtov... Užitek. Življenje. Sreča. In v čem sem uživala pretekle dni? Preberite na www.deloindom.si.

Komentarji: