Predstavitvena informacija

Sesanje z robotskim sesalnikom - da ali ne?

Lahko posameznik res posesa bolje? Največkrat zapisana trditev je, da posameznik sam posesa bolje, kot to lahko stori robotski sesalnik.
Fotografija: Foto: iRobot
Odpri galerijo
Foto: iRobot

Kot običajno trditev drži in ne drži. Drži zato, ker robotski sesalnik ne zmore sesati stopnic, sedežnih garnitur, prav tako ne more pred sabo umikati igrač ali drugih stvari na tleh. Ne drži pa zato, ker je robotski sesalnik robot in gre vedno povsod, kamor lahko pride.

Sami običajno med tednom sesamo samo površinsko, tisto, kar je vidno prostemu očesu, in ne gremo vsakič s sesalnikom pod mizo, posteljo in pohištvo. Robotski sesalnik pa to naredi vsakokrat, ko je na delu. Prednost takega sesanja je, da je posesano vsak dan, ko nas ni doma, in da robot pri sesanju prahu ne dviguje, temveč ga pobira. Zato je stanovanje bolj vzdrževano, saj je tako tudi na pohištvu manj prahu. Seveda pa je pogoj za to kakovosten sesalnik z visoko učinkovitimi filtri. Sesalniki iRobot® Roomba® serij 800, 900 in e5 zadržijo 99 odstotkov prahu, plesni, živalskih delcev in drugih alergenov v velikosti do enega mikrona.

https://www.deloindom.si/bivanje/svetujemo/sesanje-z-robotskim-sesalnikom-da-ali-ne