Predstavitvena informacija

Si predstavljate, da televizijo in naprave v svojem domu upravljate z glasom?

Platforma NEO, ki jo je razvil Telekom Slovenije, omogoča spremljanje televizije in upravljanje pametnega doma kar z glasom. In to v slovenščini.
Fotografija: Če rečete Brad Pitt, se vam prikažejo vsebine, ki ustrezajo vašemu iskanju.  Foto: Miha Godec
Odpri galerijo
Če rečete Brad Pitt, se vam prikažejo vsebine, ki ustrezajo vašemu iskanju.  Foto: Miha Godec


V naša življenja vstopa vedno bolj napredna tehnologija, ki pa je hkrati za uporabo vedno bolj enostavna. V Telekomu Slovenije so pred kratkim predstavili platformo NEO, ki že osvaja slovenske domove. Omogoča vam, da televizijske in druge vsebine, če želite, pa tudi pametne naprave v vašem domu, upravljate kar z glasom. In to v slovenskem jeziku.

NEO UBOGA VSAKO VAŠO BESEDO
NEO je za uporabo zelo preprost. Daljinec namreč vključuje tipko, na katero pritisnete, izgovorite ime filma ali serije, ime TV-programa, ime igralca ali pa žanr, ki ga želite spremljati, in vsebine so že pred vami. Če ponazorimo z nekaj primeri: če rečete kolesarstvo, Pujsa Pepa ali pa Brad Pitt, se vam prikažejo vsebine, ki ustrezajo vašemu iskanju. Lahko pa poiščete tudi želeni program in na primer rečete Planet TV. Brez nepotrebnega iskanja programov ali brskanja po TV-sporedu.

In če katero vsebino zamudite, brez skrbi. NEO vam jo prikaže za 7 dni nazaj, pomaga pa vam tudi, da vsebine, ki jih želite gledati pozneje, preprosto posnamete

LUČ V KUHINJI LAHKO UGASNETE KAR S KAVČA V DNEVNI SOBI
Si predstavljate, da z istim daljincem, s katerim glasovno upravljate TV-vsebine, na enak način upravljate tudi naprave svojega doma? Čeprav se morda ne sliši tako, je tudi to zelo preprosto. NEO namreč vse poveže med seboj, tako da lahko z glasom s kavča ugasnete luč v katerem koli prostoru ali preverite, kdo zvoni pred vašimi vrati. Dostop na daljavo in upravljanje z različnih naprav vam omogočata, da lahko prek mobilne aplikacije kadar koli preverite, ali ste, na primer, izklopili likalnik. Prav tako lahko nastavite senzorje, ki vas opozorijo na izliv vode ali pa sprožijo alarm, če je v vašem prostoru preveč dima.

Spoznajte NEO tudi vi. Pokličite brezplačno številko 080 8000 ali obiščite najbližji Telekomov center in vstopite v nov svet.