Predstavitvena informacija

Zaščita pred vročino se začne zunaj

Kakšen je vaš odziv, ko dežurna vremenarka napove: »V naslednjih dneh bodo temperature dosegle 30 stopinj in več.«
Fotografija: Z nosilci Pick&Click!® se lahko vaše strešno okno hitro in preprosto spremeni v okno z notranjim senčilom. FOTO: Velux
Odpri galerijo
Z nosilci Pick&Click!® se lahko vaše strešno okno hitro in preprosto spremeni v okno z notranjim senčilom. FOTO: Velux

Če vas ob napovedi sončnega vremena zajame panika in vas hkrati oblije mrzel pot, potem je skrajni čas, da ukrepate. Premočnega sonca se je najbolje lotiti tam, kjer nastane – torej z zaščito od zunaj. Predstavljamo vam tri razloge, zakaj so zunanja senčila VELUX odlična izbira za kakovost bivanja in so obenem dobrodejna tudi za naše zdravje. 
 

1.    razlog: Bolje preprečiti kot zdraviti! 


Že stara modrost pravi, da je preventiva boljša kakor kurativa. Povedano drugače: bolje je, da pregrevanje mansarde preprečimo, kot da se prostore trudimo ohlajati potem, ko je poletno sonce že opravilo svoje. V primerjavi z drugimi oblikami spopadanja z vročino je zunanje senčilo na oknu naraven način ohranjanja bivalnega okolja zdravega, brez škodljivih velikih temperaturnih nihanj. 

FOTO: Velux
FOTO: Velux

 

2.    razlog: Sončna toplota ostane za mrežo, svetloba pač ne 


Zunanja mrežasta senčila VELUX odbijajo neposredne sončne žarke in s tem odvajajo kar 70 odstotkov toplotnega sevanja. Svetloba skozi senčilo vseeno prehaja, kar pomeni, da je v našem bivališču prijetno svetlo, pa tudi pogled na okolico je še vedno mogoč. Svetloba DA, vročina NE!

FOTO: Velux
FOTO: Velux

 

3.    razlog: Prihranek denarja 


Zunanje mrežasto senčilo je cenovno dostopno in preprosto tudi za montažo. Namestitev mrežastega senčila je hitra in preprosta: ob odprtem oknu se senčilo zatakne na zatiče na spodnji strani okenskega krila.

FOTO: Velux
FOTO: Velux


Samo pomislite, koliko denarja za elektriko boste prihranili, če boste kar 70 odstotkov toplote odbili s senčilom, namesto da bi prostore ohlajevali s klimatsko napravo. 
 

BONUS razlog: Koristi poleti in pozimi 


V prejšnjih treh razlogih smo se osredotočili na zunanje senčilo, ki s svojo posebno mrežasto strukturo zaustavi kar 70 odstotkov sončne toplote. Na voljo pa je še ena rešitev, ki jo dobro poznamo s fasadnih oken: rolete!

FOTO: Velux
FOTO: Velux


Zunanja roleta ob močnem soncu zaustavi kar 90 odstotkov sončne toplote, medtem ko pozimi izboljša izolativnost tudi do 16 odstotkov in za kar polovico zmanjšuje zunanji hrup, kadar dežuje. Rolete lahko upravljate na električni ali solarni pogon. Kmalu pa se bo klasični roleti pridružila še zunanja roleta SOFT na solarni pogon, ki je zaradi svojega trpežnega materiala učinkovita zaščita pred vročino in ima zatemnitveni učinek.

FOTO: Velux
FOTO: Velux


Rolete se lahko vgradi na vse modele strešnih oken. Hitro in preprosto za uporabo.

FOTO: Velux
FOTO: Velux